T. Sz. Andrea

2014. december 22. - 17:50

2006-ban, 20 éves koromban csomókat tapintottam a melleimben. Hamarosan felkerestem egy radiológus szakorvost, aki megállapitotta, hogy mindkét mellemben, összesen 4 fibroadenóma (jó indultú daganat) található. Méretét és szerkezetét tekintve a doktornő éves kontrollt javasolt. Hozzányúlni ekkor és az ezt követő 8 évben nem kellett. 2014-ben, gyermekem megszületését követően azonban éreztem, hogy a jobb mellemben lévő csomó nagyon megnőtt.

Ekkor onkológiára, vérvételre is elküldtek és bár megállapitották, hogy továbbra is jó indulatú daganatokról van szó, egyik mérete miatt annak eltávolitását javasolták. A korábbi években 9 mm-esnek mért daganat 40 mm-es lett. Több sebész orvosnál is megfordultam ekkor állami kórházban és minden esetben azt mondták, hogy a mellem felső részén történő vágással kimetszik a fenti fibroadenómát és szokásos eljárásként még a környező területet is. Tekintve, hogy egyébként sem rendelkeztem nagy mellekkel és több, mint 4 cm-es terület eltávolitásáról beszéltek, ami nem életmentő volt szerencsére, de szükségszerű, kétségbe estem, hogy ezután hogy fogok kinézni? Gyakorlatilag csonkított fél mellel, 27 évesen…

Ezt követően több fórumot, ajánlást, cikket elolvasva felkerestem Dr. Pataki Gergelyt. Az első konzultáción is nagyon szimpatikus volt, megértette, hogy fontos amellett, hogy első az egészségem, az is, hogy az elkövetkező remélhetőleg sok évben nőies maradhassak és ne gátlásokkal teli, mellét a férje elöl is rejtegető nő. A közel egy órás konzultáció alatt alaposan tájékoztatott az állapotomról, minden kérdésről, ami bennem felmerült, tisztán felvázolta a lehetőségeket és végül az alábbi, lehető legideálisabb opció mellett döntöttünk.

2014 októberében került sor a műtétre, mely során a Pataki doktor úr, mind a négy fibroadenómát eltávolitotta a melleimből, a csomók helyét az ekkor a has és deréktájról leszivásra került saját zsírral feltöltötte, valamint a tökéletes esztétikai eredményért egyidejűleg implantátumokat is behelyezett. Mindezt mellek alatti, vékony kis vágással. A kórházban nagyon jó ellátásban, ápolásban volt részem, kedvesek, figyelmesek voltak a nővérek. Pataki doktor is többször bejött, hogy tájékozódjon hogylétem felöl.

A végeredmény fantasztikus lett! A pszichésen is sok gondot okozó, fájó, növekvő csomóknak hűlt helye és hála a fenti megoldásnak, nyoma sincs egyáltalán. Kinézetre, méretre, tapintásra, közérzetre is tökéletes lett, sokkal szebb is, mint valaha is volt! Dr. Pataki Gergely túl azon, hogy tökéletes „munkát végzett”, mentálisan is nagyon sokat segített. Nem éreztem, hogy bármit is rám akar erőltetni,mindent lépésről-lépésre megbeszélt velem. A műtét előtt, a kórházban és azóta is folyamatosan figyelt rám, minden kérdésemre nyugodtan válaszolt. Ő volt az első orvos, aki olyan légkört teremtett, hogy azonnal megbíztam benne.

Nagyon hálás vagyok érte és nyugodt szivvel ajánlom mindenkinek a doktor urat és csapatát!

T. Sz. Andrea


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.