Andrea

2014. március 30. - 17:57

Tisztelt Doktor Úr!

Szeretném megköszönni Önnek és kollégáinak, hogy megvalósították az álmomat. Minden szinten felülmúlták a képzeletemet. Úgy érzem tökéletesen sikerült a plasztikai műtétem, másoknak is ezt a boldogságot kívánom amit most én érzek. Végre helyreállt a harmónia a testem és a lelkem között, és ez fantasztikus érzés.

Ezúton is szeretném elmesélni a doktor úrhoz vezető utamat.

Plasztikai sebész és plasztikai sebész között igen nagy különbségeket véltem felfedezni, mint emberileg mint szakmailag. Azért tartom ezt fontosnak leírni, mert én szerencsésen megtaláltam az orvosomat, viszont ehhez elég viszontagságos út vezetett. Érdemes körültekintően, türelemmel foglalkozni ezzel a kérdéssel hiszen esztétikai műtétről van szó.

Egyik ismerősöm tavaly műtette meg a melleit. Nagyon elégedett volt vele. Hosszasan mesélt róla, orvosi központ, esztétikai tanácsadónők, luxus rendelők, ingyenes konzultáció, színes prospektusok, rádió reklámok, szóval teljesen meggyőzött. Mivel én is már régóta szerettem volna nagyobb kebleket, máris kértem egy időpontot. A hely tényleg olyan volt, mint amilyennek az ismerősöm mondta. A tanácsadónő kedves volt egyben határozott is, mondta pont akció is van, de csak ha előleget fizetek. Kiszámolta mennyivel jobban járok és tényleg határozottan jobb összeg jött ki. Befizettem az előleget ami hat számjegyű volt (kártyával is lehet fizetni), és ezzel már időpontot is kaptam a műtétre. Eztán bekísért az orvoshoz. Az orvos pár percben elmondta hogy mivel dolgoznak és honnan ültetik be, majd mért. Mondott egy méretet, amivel nem voltam megelégedve…(320cm3) mivel az ismerősömnek is nagyobbat ültetett be (345cm3) amit én kicsinek találtam, főleg hogy ő alacsonyabb és vékonyabb is. Ráadásul a két mellem között különbség is adódott így kérdeztem, hogy mért egyforma méretet ajánl? Azt mondta, hogy ő nem látja a különbséget…

A vizsgálat szerint kerek implantátumot javasolt, az anatómiairól említést sem tett. Közöltem a kívánságomat a doktorral, én anatómiai implantátumra gondoltam, hogy minél természetesebb legyen a forma. Az orvos közölte, hogy csak kerek implantátummal dolgoznak, mert az biztosan nem fordul el, és mivel én sportolok, nekem ez kell!

Ekkor kezdtem elveszteni a hitemet, biztos hogy a jó helyen vagyok?

Kedvetlenül jöttem el. Másnap felhívtam a tanácsadónőt, közöltem vele a kétségeimet. Ő nyugtatgatott, hogy az orvos nagyon profi, tudja mit csinál, és higgyem el minden rendben lesz, hiszen az ismerősöm is meg volt elégedve. Ezzel elbúcsúzott tőlem, mert elmondása szerint sokan vártak rá…

Szóval továbbra is maradtak a félelmeim. Ezek után arra a következtetésre jutottam, hogy beszélek másik plasztikai sebésszel, hátha bennem van a hiba, és rosszul ítélem meg a helyzetet. Találtam is egy másik, elismert orvost. Az internetes oldalán reklámozott egy 3D vizualizációs lehetőséget, amivel megtervezhető hogy mekkora méret szükséges és hogy fognak kinézni az új mellek. Na, mondtam ez kell nekem! Elmentem hozzá a megbeszélt időpontra, szép környezetben 2 órát vártam. Miután sorra kerültem bemutatkozott, és leültetetett magával szemben. Elkezdte mondani amit már részben hallottam, tehát a beültetés helyét, stb. Hallgattam szépen, nyugodtan. Kb. 10 perc után feltűnt hogy mindig fölém néz. Megfordultam, és egy TV-t láttam, amelyen képek mentek sorban, Ő ezek alapján magyarázott. Megkérdeztem miért ültetett háttal, nem kellett volna esetleg nekem is látnom az illusztrációkat? Kérésemre, hogy nézzük meg még egyszer, azt válaszolta hogy már mindent elmondott, és fáradjak át a másik rendelőbe, ott fog mérni. Ő már anatómiai implantátumot javasolt (itt már nem volt akadálya hogy sportolok…). Viszont a mérettel itt sem voltam megelégedve, kicsinek találtam (220 cm3). Még kisebbet mondtak, mint az első helyen, ezen nagyon meglepődtem. Aztán már fotóztak is a vizualizációs programhoz. Vártam 1 órát ekkor a tanácsadó hölgy közölte, hogy nem igazán tudják megcsinálni. Tehát amit látok az csak közelítő lesz, és csak a méretet figyeljem. Mondtam hogy OK, látni szeretném. Bár ne láttam volna… Mutatott egy eltorzított pixeles képet amitől megriadtam. Ha nem lett volna rajtam nyaklánc biztos azt mondom, hogy ez nem az én mellem…(ez nem vicc). Így nagyon ideges lettem, mert már 3,5 órája voltam ott a semmire. Annyiból humánusak voltak, hogy nem kellett kifizetni a “látványtervet”.

Innen már úgy jöttem el, hogy meg se műtsenek sehol!

Ezután a kudarc után 1 hétig nem foglalkoztam a témával, eldöntöttem hogy nem csináltatom meg a melleimet.

Ekkor eszembe jutott, hogy én befizettem az első helyen az előleget ami nem kevés pénz, szeretném lemondani a műtétet és visszakapni legalább valamennyit az összegből. Szerződésem volt az orvosi központtal, hiszen már az első alkalommal a kezembe nyomták az akció érvényességére hivatkozva. Elkezdtem újra hívni a tanácsadónőt. Elmondtam hogy mire jutottam, ezen teljesen meglepődött és közölte, hogy ez nem így megy, menjek be hozzá és megbeszéljük. Már másnapra kaptam időpontot a konzultációra. A tanácsadó hölgy határozott, és nagyon készséges volt. Mindenáron újabb konzultációt akart szervezni a doktor úrral. Beszéljük át újra a részleteket, a formát, a méretet stb. Azt válaszoltam, hogy alapvető probléma az, hogy csak kerek implantátummal dolgoznak, és én nem azt szeretnék. Hiszen kaptam egy gyönyörű prospektust, amiben mindkettő típus benne van. Erre az volt a válasza, hogy náluk mindenki kerek implantátumot kér, mert az a szép…

Nézzem meg a fotókönyvüket az eddigi munkájukról. Gondoltam, jó nézzük… Minden második fotón láttam, hogy nem kis eltérések vannak a mellek között (ezek lennének a legjobban sikerült munkák…?) Nekem nem tetszettek, ezt közöltem is vele, és hogy egyik sem természetes hatású. Említettem neki, hogy láttam szép fotókat az interneten az anatómiai formával készült galériákban. Erre ingerülten közölte, hogy akkor nem tud mit kezdeni velem. Majd megkérdezi, hogy mit lehet ez ügyben tenni, de akkor azt már nem tudják az akciós áron garantálni. Ő megtesz mindent, és fog hívni amint ezzel tud foglalkozni. Itt már éreztem, hogy nem az lesz amit én szeretnék, hanem más irányítja a dolgokat. Hiszen azért mentem, hogy megszüntessem a szerződésemet a műtétet illetően. Természetesen megint lejárt a rám szánt idő, így mennem kellett. Illedelmesen elbúcsúztak tőlem.

Dühös voltam, hogy megint nem tudtam intézni jóformán semmit. A következő napok kellemetlenül teltek, nem tudtam szabadulni gondolattól, hogy hülyének néznek, és ezt nagyon profin, rutinosan teszik.

Újra telefont ragadva elkezdtem hívni a tanácsadónőt, aki nem vette fel. 2 hétig próbálkoztam, sikertelenül. Többször hagytam üzenetet, majd a facebook-on írtam neki. A privát oldalára írtam, ismerősömre hivatkozva, legyen szíves felvenni a telefont, vagy hívjon vissza amikor kevésbé elfoglalt. Válaszolt, hogy nagyon sokan hívják, sok nem fogadott szám van a telefonján… Erre telefonáltam egy másik számról amit akkor sem vett fel, de legalább visszahívott 🙂 Ekkor megint hosszas győzködésben volt részem. Éreztette velem, hogy én vagyok a problémás egyén. Javasolta, hogy van náluk a központban egy másik orvos és legalább menjek el hozzá, ha nekem a másik nem szimpatikus. Belementem, mert teljesen beszorítva éreztem magamat. A következő napokon azon gondolkodtam, hogyan fogom meggyőzni ezt a másik orvost, hogy ne akarjanak megműteni és töröljék a műtétem időpontját is. Kigondoltam mit fogok mondani, és kértem a recepción a tanácsadónőhöz a vizsgálat utánra konzultációs időpontot is hiszen nála volt a szerződésem. Elmentem a megadott időpontra, természetesen a hely változatlan, csak az orvos változott. Az új orvos már hallotta híremet, jól tájékozott volt. Én elmondtam neki őszintén, hogy én nem tudok innen szabadulni és úgy érzem hogy elsősorban nekik az üzlet a fontos. Nagyon megértő volt, és elismerte hogy ez így van, jól látom.

Ezen nagyon meglepődtem, és mivel ilyen megértő volt, kikértem a véleményét az implantátum formáját és méretét illetően. Miután levetkőztem, azonnal közölte, hogy valóban van különbség a két mellem között, kb 30cm3. Kérdeztem hogy ezt hogy lehet kimérni és hogy mennyi a különbség pontosan? Azt mondta, hogy sajnos náluk nincs lehetőség a pontos mérésre (tehát saccolgatnak jó esetben, vagy beültetik az egyforma implantátumokat…gondolom). Arra a kérdésemre hogy vállalnak-e anatómiai implantátum beültetést, nemleges választ kaptam. Tehát a prospektussal ellentétben, ahol mind a két típus szerepel, valójában mindenkinek csak a kerek implantátumot ültetik be, igaz azt akciósan.

Egyetértettünk abban hogy jobb lesz ha én máshol fogom megműttetni magam.

Végre fellélegeztem.

Megköszöntem, hogy szánt rám időt és mentem a tanácsadónőhöz. A tanácsadónő kedves volt, mint mindig. Ugye milyen helyes a doki? nagyon szeretik ,stb.

Akkor hozzá írjam át a műtétet? Mondtam, hogy nem, mert a doktor úr elküldött. Ezen kikerekedtek a szemei és elég lehangolt lett. Közöltem vele, hogy sajnálom, de nincs bizodalmam egyik orvoshoz sem. Felajánlotta, hogy akkor megrendelnek nekem anatómiai implantátumot és a doktor úr beteszi.

Na itt telt be a pohár: csak nem gondolja komolyan, hogy megműttetem magam egy olyan orvossal, akinek nincs gyakorlata az anatómiai implantátumok terén?

Egyébként pedig kérem vissza az előleget, amit befizettem.

Na, azt pedig nem lehet, jött a válasz, mert ők már kiállították a számlát, és nem áll módjukban sztornózni. Igen, viszont a számla egészségügyi szolgáltatásról szólt, ilyet pedig én nem vettem igénybe, tehát így visszajár a pénz.

Erre azt válaszolta, hogy majd beszél a vezetőséggel, és meglátja mit lehet tenni, majd fog keresni. Mondanom sem kell hogy nem hívott, így megint nekem kellett hívogatni, amikor végül is elértem a központi számon.

Ekkor felajánlotta, hogy a befizetett összeget felhasználhatom egyéb szolgáltatásaikra, pénzt nem tudnak visszaadni, és még örüljek!

Senkinek nem kívánom, hogy hasonlókban legyen része.

Nagyon körültekintően kell utánajárni ha ilyen szolgáltatást veszünk igénybe, hogy valóban azt kapjuk-e, amit szeretnénk. A csili-vili rendelők, és a meggyőző marketing sokszor eltakarja a valóságot.

Ezután a sorozatos kellemetlenségek után kerültem Pataki doktor úrhoz, 2012. szeptemberében, egyik ismerősöm ajánlotta. Javasolta, hogy nézzem meg a facebook profilját is. Így elsőnek ott tájékozódtam róla. Kellemes, külső jegyekben harmonikus és kiegyensúlyozott férfit láttam, nyílt, kedves mosollyal az arcán. Ezután,nagyon meglepett mindjárt az első hír amit róla olvastam: ” Az igazi fizetség a gyógyult betegek mosolya – Dr. Pataki Gergely kettős élete.” (kíváncsivá tett – beleolvastam).

A cikk arról szólt, hogy mit jelent az elhivatottság: itthon Pataki doktor szépészeti beavatkozásokat végez, külföldön pedig a rászorulókat operálja.

Tovább tájékozódva az oldalán láttam, hogy Pataki doktor számos híres modell, szépségversenyző, valamint sportoló plasztikai sebészeként is ismert. Helyreállító műtéteket végez és a Kútvölgyi kórházban létrehozott magán plasztikai sebészeti vezetőjeként esztétikai műtéteket hajt végre. A János kórházban pedig újraindította a gyermekplasztikai ambulanciát. És még a világ legszegényebb országában is létrehozott egy missziót…

Gondoltam, ez mint emberileg mint szakmailag komoly teljesítmény.

Felhívtam a megadott számot, hogy kérjek egy időpontot konzultációra. A hölgy aki felvette kedves volt és segítőkész. Elmagyarázta részletesen, hogy jutok el hozzájuk a Gellérthegy, XI. Számadó utca 6. szám alá. Az időpont a következő hétvégére szólt. A megadott időpontnál kicsit előbb érkeztem a nagyon szép környezetben lévő rendelőbe. Az asszisztens hölgy barátságos és kedves volt, bekísért, majd leültetett és megkínált egy pohár ásványvízzel és biztosított, hogy a doktor úr itt van és időben tud fogadni, csak épp vannak nála. Ültem ott, és egy kicsit jobban szemügyre vettem a környezetemet. Halk jazz zene szólt, kellemes hőmérséklet, szép, ízléses belső építészet, virág az asztalon, tiszta üvegpohár, ásványvíz, higiénikus mosdó, az egész rendelő barátságos, csendes, nyugtató. Egyszer csak nyílt az ajtó és megláttam a Pataki doktort. Az előző hölgyet kikísérte és elbúcsúzott tőle. Hozzám fordult és bemutatkoztunk egymásnak, majd bekísért a szobába, és hellyel kínált.

A doktor úr nyugodt hangvétele, és emberi hozzáállása azonnal szimpatikussá vált. Mindent szépen, türelmesen elmagyarázott, az anyagokat a technikákat a fertőtlenítő és kötszereket az ellátás magas szintű színvonalát, nagyon sokrétű volt a tájékoztatása. Engem is türelemmel meghallgatott, láttam hogy a félelmeimet, amit sikerült összeszednem máshonnan, érdeklődve figyeli és fontos neki az én megnyugtatásom. Úgy éreztem itt több figyelmet és türelmet kapok, mint az előző helyeken. A “konzultáció” több mint egy órásra sikerült, a doktor úr anatómiai implantátumot javasolt. Örültem, hiszen pont ezt a formát szerettem volna. Berajzolta annak helyét és elmagyarázta és lerajzolta nekem is majd számolt és egy Allergan mérettáblázattal összevetette, akkor jöttem rá, hogy biztos lesz nekem való legideálisabb forma és méret. Más méret jött ki, mint az előző helyeket és az asszimmetriát is korrigálni tervezte. Örültem, hiszen pont erre az egyediségre vágytam. Nagyon fontosnak tartottam azt is, hogy hallottam, hogy a Doktor úr már sok sportolót műtött sikeresen. Itt pedig a technika biztosan nagyon fontos.

Úgy távoztam a rendelésről, hogy tudtam Ő az az ember akire teljes szívvel rábízhatom magam.

Ezek után még egy alkalommal jöttem konzultációra. Mindkétszer nagyon kedves volt és türelemmel végighallgatott, újra és újra mindent elmagyarázott és biztosított, hogy nem volt még elégedetlen páciensük.

Eltelt egy kis idő, a doktor úr megint ment november második felében a Bangladesbe segíteni. Amint láttam ez volt a 3. plasztikai sebészeti misszió. Ezt már otthon követhettem a facebook-os oldalán feltett képeken és bejegyzéseken.

Ezután következtek az ünnepek, melyet követett a január és az én műtétem előkészületei, melyben nagyon sok segítséget és lelki támogatást kaptam a Doktor úr asszisztenseitől. Végig éreztem, hogy fontos vagyok, maximálisam odafigyeltek rám. E-mailben még kaptam műtéti beleegyezőket is ill leírást a Kútvölgyi Magánkórház 5. emeletén található részlegről ahol a Prémium Plasztikai Sebészet működik, tájékoztattak a műtőkről, a szobákról, és a műtét menetéről és a műtét utáni teendőkről. Ez nagyon korrekt volt.

2013. január 30. reggel. Eljött a nagy nap!

Megérkeztünk a Kórházba. Kedvesen, barátságosan fogadtak minket. Mindjárt egy nagyon szép 1 ágyas szobát kaptam tusolóval, frissen vasalt ágyneművel.

A doktor úr is már ott volt. Megnyugtatott, hogy mindjárt jön hozzám a szobába. Aláírtam a beleegyező dokumentumokat. Ezután jött a doktor úr és megtörtént a dokumentációs fotózás. Megrajzolta mellkasomon és a hasamon amit kellett. Viccelődött, nyugtatgatott. Pozitív kedélyállapota megint segített, hogy ne izguljak annyira.

Aztán egy aneszteziológus jött be hozzám, feltett pár kérdést, ezután kaptam nyugtatót is, hogy ne izguljak. Kaptam hálóinget , köntöst, papucsot is, gyakorlatilag semmit nem kellett otthonról hoznom.

Majd jött egy másik úr (műtősfiú), aki szintén nagyon kedves volt, és elkísért a műtőbe, ahol már többen voltak. A doktor úr máris szólt, hogy ő hol van, hiszen a sok beöltözött ember közül nem ismertem fel.

Felfeküdtem az asztalra. Mivel meztelenre kellett vetkőznöm, nagyon figyelmes módon letakarták az intim részeimet. Beszéltek hozzám, még meg is dicsérték a sminktetoválásomat.:-) Aztán már csak az ágyamban ébredtem.

Nagyon fáztam, az ápolónők sürögtek forogtak és hozták a dupla paplant és még nagyon sok mindent. Bevallom nem voltam jól, egyáltalán nem, pedig kaptam mindenféle fájdalomcsillapítót és infúziót. A doktor úr is ott volt, és mondta, hogy a műtétem jól sikerült, és minden a legnagyobb rendben van. Ennek örültem természetesen. Fáradt voltam és gyenge, fájdalmam is volt. Eddig úgy gondoltam erős vagyok. Sportolok rendszeresen ezért vállaltam be a mellműtétet és azt a kis zsírleszívást egyben, ami már nem ment le sporttal sem.. Mások állítólag sokkal könnyebben viselik, én pedig ott feküdtem és arra gondoltam, hogy megyek így másnap haza? Egyáltalán mi fog történni a következő 5 percben, kibírom vagy sem… Az nagyon jól esett, hogy a doktor úr 20.30 kor még odajött az ágyamhoz és a férjemmel és velem is próbált beszélgetni. Végül is otthon is lehetett volna a családjával, de Ő ahelyett bent volt a kórházban, és azon igyekezett, hogy csökkentse a fájdalmamat.

Aztán valahogy letelt az ott töltött éjszaka. Reggelre már határozottan jobban voltam. Jött a doktor úr, megnyugtatott hogy minden rendben van, és átkötözött. Elmagyarázta, hogy minden kötszer steril és mennyire fontos a vágás begyógyulását illetően a helyes kötözés és hogy sokat fogjuk egymást látni az elkövetkezendő hetekben. Elmondta milyen gyógyszereket írt fel és hogyan kell szednem őket.

Kis segítséggel felöltöztem (még maradhattam volna) és hazamentünk a megszokott környezetembe, ahol a kiskutyám már nagyon várt..:-)

Otthon az ezt követő napok nehezek voltak. Felülni és lefeküdni is csak segítséggel tudtam az első napokban.

A műtét után néhány nappal viszont már kötéscserére mentem a Pataki doktor úr rendelőjébe, ahogyan még számos alkalommal kontrollra a következő hónapokban.

Most egy évvel vagyok a műtét után. Ahogy az elején írtam, szeretném megköszönni Önnek és kollégáinak, hogy megvalósították az álmomat. Minden szinten felülmúlták a képzeletemet. Úgy érzem tökéletesen sikerült a plasztikai műtétem, másoknak is ezt a boldogságot kívánom amit most én érzek.

Azóta a Prémium Plasztikai Sebészeten már több szépészeti beavatkozáson vettem részt, és mindegyikkel maximálisan elégedett vagyok.

Még egyszer köszönöm Doktor Úr!

Andrea


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.