vissza az orvosainkhoz

Dr. Sipos Péter

1990-ben végezett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az akkor legpatinásabb Kútvölgyi Kórház sebészetén, majd későbbi nevén a Semmelweis Egyetem II. Sebészeti Klinikáján kezdett el dolgozni.

Sebészeti, majd gasztroenterológiai képesítést követően Ph.D fokozatot szerzett. Londoni emlősebészeti képzés után csaknem 5 évet Németországban dolgozott. Itt kezdte el a sérvek komplex ellátása mellett a bariátriai sebészetet.

Jelenleg a Duna Medical Centerben dolgozik, ahol a sebészeti ellátáson túl a túlsúlyos betegeknél csőgyomor-képzést, bypass műtétet és esetenként gyomorgyűrű-beállítást, port cserét, esetlegesen eltávolítást is végez.

Fő érdeklődési területe a lágyéksérvek egyénre szabott ellátása és a komponens szeparációs technikával végzett komplex hasfali rekonstrukciók, a hasfali eventerációtól, tehát nagy hasfali sérvtől) akár a rectus diastasisig, vagyis az egyenes hasizmok szétválásáig.

A lágyéksérvek extraperitonealis (hashártyán kívüli) és akár transabdominalis (hason keresztüli) műtétei mellett alkalmazza a saját fascia (izompólya) felhasználásán alapuló Deserda-technikát is. Egyénre szabottan választja meg mind a technikát, mind az esetleges hálófajtáját.

Igyekszik a műtétek során az ideális sebgyógyulási feltételeket biztosítani, problémás sebeknél pedig a megfelelő gyógyszeres, lézeres kezelést.