vissza az orvosainkhoz

Dr. Sipos Péter

1990-ben végezett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az akkor legpatinásabb Kútvölgyi Kórház sebészetén, majd későbbi nevén a Semmelweis Egyetem II. Sebészeti Klinikáján kezdett el dolgozni.

Sebészeti, majd gasztroenterológiai képesítést követően Ph.D fokozatot szerzett. Londoni emlősebészeti képzés után csaknem 5 évet Németországban dolgozott. Itt kezdte el a sérvek komplex ellátása mellett a bariátriai sebészetet.

Sipos doktor személyre szabott sérvműtétet ajánl a megfelelő típusú háló beültetésével (polipropilén, poliészter, makroporózus light-weight vagy anatómiai háló), illetve háló nélkül, McVay vagy Desarda módszerrel.

A sebészeti ellátáson túl a túlsúlyos betegeknél csőgyomor-képzést, bypass műtétet és esetenként gyomorgyűrű-beállítást, port cserét, esetlegesen eltávolítást is végez.

Fő érdeklődési területe a lágyéksérvek egyénre szabott ellátása és a hasplasztika: komponens szeparációs technikával végzett komplex hasfali rekonstrukciók, a hasfali eventerációtól, tehát nagy hasfali sérvtől) akár a rectus diastasisig, vagyis az egyenes hasizmok szétválásáig.

Hasi műtétek területén szerzett több évtizedes gyakorlata, valamint az esztétikailag igényes metszésvezetésre való törekvése különösen alkalmassá teszi Sipos doktort hasfalplasztikai beavatkozások elvégzésére – mind a hasfal funkciójának, mind pedig esztétikájának helyreállításának érdekében.

Ami a lágyéksérvek megoldását illeti, extraperitonealis (hashártyán kívüli) és akár transabdominalis (hason keresztüli) műtétei mellett alkalmazza a saját fascia (izompólya) felhasználásán alapuló Deserda-technikát is. 

Igyekszik a műtétek során az ideális sebgyógyulási feltételeket biztosítani, problémás sebeknél pedig a megfelelő gyógyszeres, lézeres kezelést.error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.