Vibrációs (PAL) zsírleszívás

A vibrációs (PAL) zsírleszívás egy modern szövetkímélő technika, mellyel minden eddiginél precízebben és hatékonyabban végezhető el a beavatkozás, ráadásul gyorsabb felépülés mellett.

Általában a zsírleszívásról

Mint ahogy azt a zsírleszívásról szóló általános ismertetőnkben kifejtettük, a beavatkozás célja a helyi zsírfelesleg eltávolítása olyan esetekben, ahol a testsúly (már) megfelelő, de a bizonyos területeken felszaporodott makacs zsírpárnákon semmiféle étrendbeli változtatás vagy sport nem segít.

A sikeres zsírleszívás eredménye a szép, feszes testkontúr, amelyhez esetenként elengedhetetlen felvarrással (a bőrfelesleg eltávolításával, illetve a támasztószövetek megfeszítésével) kombinálni. Egyedül zsírleszívással lehet ténylegesen „eltüntetni” a zsírsejteket, fogyókúrával nem, mivel számuk és elhelyezkedésük öröklött tényezőknél fogva meghatározott. A beavatkozás éppen ezért világszerte a legkedveltebb plasztikai műtétek közé tartozik.

Mit „tud” a PAL technológia?

A PAL betűszó Power-assisted Liposuctiont, azaz magyarul vibrációs zsírleszívást takar. A módszer lényege, hogy a nagyon kicsi, 2-3 mm-es metszéseken keresztül bevezetett speciális zsírleszívó kanült nem elsősorban kézi, hanem gépi erővel kell mozgatni – tehát vibrál, miközben a plasztikai sebész gondosan kimért mozdulatokat végez vele.

Ez a vibráció sokkal gyengédebb hatást jelent a szövetek szempontjából, mert kíméletesebben lazítja fel az eltávolítani kívánt zsírszöveteket a környező szövetek károsítása nélkül. (A műtéti felkészülés és az utókezelés gyakorlatilag megegyezik a zsírleszívásnál általánosan leírtakkal.)

Mikor lehet használni?

A PAL kitűnően alkalmas a nehezen formálható területek alakítására: többek között a belső combon, a köldöktájékon és a férfi mellkason végzett zsírleszívására.

A PAL technikával történő zsírleszívás általában gyorsabb, a lerövidült műtéti idő révén pedig csökken a kockázat – amely szakértő kezekben és nagy rutin mellett egyébként is elenyésző, mivel rendkívül gyakori beavatkozásról beszélünk. PAL-zsírleszívással nyert zsírszövet tökéletesen alkalmas a más testtájra való beültetésre, tehát pl. arcfiatalításra, mellnagyobbításra vagy hegkezelésre is.

A plasztikai sebész válaszol

Kedves Doktor Úr! Sajnos nagyon vastag a lábszáram, szerintem egyáltalán nem illik az alkatomhoz. Mindig is szerettem volna formás lábakat, de a bokám és a térdem olyan "ormótlan" marad, hiába nem vagyok túlsúlyos. Az érdekelne, hogy létezik-e erre valamilyen megoldás, vagy próbáljak belenyugodni? Köszönöm, Éva

Tovább a válaszhoz 2015-11-26


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.