Újdonságok, Új módszerek

A plasztikai sebészet a leggyorsabban fejlődő orvostudományi ágak egyike. A Premium Plasztikai Sebészeten igyekszünk tartani a lépést ezzel a haladással, így a bizonyítottan biztonságos innovatív módszereket, eljárásokat akár az elsők között alkalmazzuk Magyarországon.

Sajátzsír-átültetés

A sajátzsír-átültetés lényege, hogy az egyik testtájról leszívott zsírt egy speciális feldolgozási eljárás után térfogatnövelés vagy regeneráció céljából befecskendezzük egy másik területre.

A módszert már az 1990-es évek óta világszerte alkalmazzák az arc, a mell, a kéz, a láb, a csípő és a fenék formálására, de akár pénisznagyobbítás is végezhető vele. Az alkalmazás során fény derült arra, hogy a saját zsírszövetben található őssejtek és növekedési faktorok hozzájárulnak a hegek szépüléséhez, vagy akár a mellszövet sugárkezelést követő helyreállításához is.

A sajátzsír-átültetésnek tehát nem csupán esztétikai előnyei vannak, hanem tulajdonképpen gyógyítani is lehet vele – ez egyébként minden olyan plasztikai sebészeti beavatkozásra érvényes, amelynek következtében a test és a lélek harmóniája valósul meg. Tovább a részletes leíráshoz →

Mellnagyobbítás saját zsírral

A saját zsírszövettel történő térfogatpótlás kiváló alternatívája vagy kiegészítője lehet az implantátumos mellnagyobbításnak. Noha a kohezív szilikon gél implantátumok ma már kiváló minőségben, élettartam-garanciával is kaphatók – klinikánkon kizárólag ilyen prémium kategóriás fajtákat használunk –, és az emberi test szövetbarát anyagként azonosítja őket, még mindig szép számmal akadnak olyanok, akik nem szeretnének „külső”, „mesterséges” anyagot a szervezetükben.

Nekik ajánlott ez a megoldás, amennyiben anatómiai adottságaik és az eredménnyel kapcsolatos elvárásaik lehetővé teszik. Ebben az esetben semmiképpen nincs szükség a későbbiekben implantátumcserére. Nem marad látható heg, gyorsabb a felépülés, ráadásul a vele járó zsírleszívásnak köszönhetően többszörös alakformáló hatásnak, kontúrjavulásnak lehet örülni. Tovább a részletes leíráshoz →

Arcfeltöltés saját zsírral

A saját zsírral történő arcfeltöltés az egyik legbiztonságosabb technika, hiszen „eszköze” a test saját anyaga. Fontos ugyanakkor, hogy a beavatkozást megfelelő szakmai ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkező orvos végezze, mivel szó szerint szobrászi képességet igényel. A sajátzsír-visszatöltés külön előnye, hogy úgynevezett regenerációs és rejuvenációs faktorok is bejutnak vele a bőrbe (pl. őssejtek), amelyek akár izom szinten is fiatalíthatják az érintett területet.

Az úgynevezett Nano-Fat Grafting technikát az alsó szemhéjnál és a könnyároknál szoktuk alkalmazni, míg a Sharp Needle Fat Grafting a „nevetőráncoknál” és az ajak finom ráncainál a legpraktikusabb. A végeredményt kisimult, friss, fiatalos vonások, illetve a helyreállt arckarakter jelentik. A módszer nemcsak ráncok ellen, hanem kontúrdeformitások korrekciójára is alkalmas. Tovább a részletes leíráshoz →

Orrplasztika műtét nélkül

Az orr formája, kontúrja bizonyos esetekben műtét nélkül, hialuronsav befecskendezésével is korrigálható. Bár az orr csontos vázát továbbra is kizárólag csak orrplasztikai műtéttel lehet alakítani, gyakran előfordul, hogy a harmonikus összhatáshoz és a kontúregyenetlenségek kitöltéséhez felszívódó, hialuronsav alapú töltőanyag (úgynevezett „filler”) befecskendezése is elegendő a megfelelő helyekre.

A gyors és fájdalommentes műtét nélküli orrplasztika néhány injekció beadásából áll az orr harmonizálni kívánt területeire, így csupán egy pár tűszúrásról van szó. Az ambuláns beavatkozás félóra alatt – akár ebédidőben is – elvégezhető, eredménye pedig rögtön látható. Tovább a részletes leíráshoz →

Műtét nélküli mellnagyobbítás hialuronsavval

A hialuronsav biztonságos alternatívát nyújt azoknak, akik műtét nélküli megoldást keresnek mellük kontúrjainak tökéletesítésére, illetve legfeljebb egy kosárméretnyi méretnövekedést szeretnének. A HyaCORP (korábban Macrolane) injekció anyaga a hialuronsav, amely természetes módon is megtalálható az emberi szervezetben, javarészt a bőrben, az izmokban, az ízületekben és a csontokban.

Kulcsszerepet játszik a vízmegtartásban – a szövetek nedvességtartalmának és térfogatának megőrzésében –, valamint „kenőanyagként” is funkcionál. A fél-egyórás ambuláns kezelés során hialuronsavat injekciózunk be a térfogatpótlást igénylő területre. A legtöbben a mell felső pólusát, a dekoltázsukat szeretnék látványosabbá tenni ezzel a technikával. A hialuronsav hatására a mell rövid idő alatt 150-200 köbcentiméterrel is megnőhet a páciens igényei szerint, amivel aszimmetriát is lehet korrigálni. Tovább a részletes leíráshoz →

Hajbeültetés, hajplasztika

A kopaszodásnak létezik egy mintája, ami jóformán minden férfinál megfigyelhető: míg a halántékon és a fejtetőn lévő hajhagymák hajlamosak hamar megadni magukat, a tarkótájon lévők sokkal „strapabíróbbak”. Ez annak tudható be, hogy azok ellenállnak a dihidro-tesztoszteron (DHT) jelentette hormonális hatásnak. Így a hajbeültetés tulajdonképpen nem más, mint hajátültetés a fejbőr egyik területéről a másikra.

A legmodernebb plasztikai sebészeti technikákkal – SafeSystem-FUE hajbeültetéssel és a fejbőrbe történő sajátzsír-átültetéssel – segítünk mindazoknak, akik szeretnék visszakapni fiatalos hajkoronájukat. A FUE jelentése „Follicular Unit Extraction”, azaz a hajhagymák egyenkénti kinyerését jelenti a donor területről. Tovább a részletes leíráshoz →

Amennyiben a fenti beavatkozások valamelyike felkeltette az Ön érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal, várjuk személyes konzultációra!

Orvosaink

A plasztikai sebész válaszol

Még nincs kérdés ebben a témában.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.