Szemhéjplasztika

Apró beavatkozás, amely hatalmas változást hoz: a kisimult szemkörnyék az egész arcot fiatalabbnak, üdébbnek láttatja.

A megereszkedett, lógó szemhéjak alaposan rányomják a bélyeget a megjelenésre, hiszen állandóan kimerültnek mutathatják az embert. A szemkörnyék az a terület, ahol először hagy nyomot „az idő vasfoga”. A különböző krémek és kozmetikai kezelések átmenetileg segíthetnek, de gyors, biztos és látványos megoldást csakis a szemhéjplasztika nyújthat.

Hogyan történik a műtét?

Az alig egyórás, kisműtőben elvégezhető, kíméletes és rövid ambuláns operáció során helyi érzéstelenítés mellett eltávolítjuk a felső szemhéj fölötti, valamint az alsó szemhéj alatti felesleges bőrt az esetleges „zsírzacskókkal” együtt. Az alsó szemhéj kötőszöveti rostjainak megereszkedése esetén külső szemzugrögzítést alkalmazunk.

Ehhez precíz és finom metszéseket kell ejtenünk a megfelelő helyeken, például az alsó szemhéjon a szempillák takarásában. Személyes konzultáció során dől el, hogy milyen mennyiségű bőrt szükséges eltávolítani a funkció és esztétikum tekintetében is legideálisabb végeredményhez.

Klinikánkon csakis prémium minőségű orvosi eszközöket használunk naprakész szakmai tudással és tapasztalattal.

Szemhéjplasztika után

A műtéti területet ajánlott 2 napig hűteni, jegelni. A gondosan ejtett kis metszések helye már 3-4 nap után alig látszik. Varratszedésre 5-7 nap elteltével kerül sor, vagy pedig eltávolítást nem igénylő felszívódó varratokat használunk.

A sminkelést (szempillafestést) 3 hét után lehet újrakezdeni, amikor már 90%-ban látszik az eredmény: a sokkal fiatalosabb, kipihentebb megjelenés. A végleges állapot kialakulása a műtéttől számított 2-3 hónap elteltével történik.

Más beavatkozásokkal is kombinálható

A szemhéjplasztikai műtét botox- vagy hialuronsav-kezeléssel, saját zsírral történő arcfeltöltéssel, kombinált arcfiatalítással, esetleg más arcplasztikai műtétekkel (pl. homlokplasztikával) egyidejűleg is elvégezhető.

A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Doktornő! Külföldön élek és 40 éves kétgyermekes anyuka vagyok. A következőhöz kérem a segítségét. Érdekelne a szemhéjplasztika, leginkább a felső szemhéjam van enyhén megereszkedve, alul inkább "csak" táskás. Mivel külföldön élek, érdeklődnék, hogy ha most kérnék első konzultációra időpontot, van-e várakozási idő? Maga a felső szemhéjplasztika mennyibe kerülne érzéstelenítéssel? Illetve a táskás alsó szemhéj esetében elegendő-e a hialuron savas/vagy saját zsírral való feltöltés beavatkozás, vagy szükséges ebben az esetben műtét? Ezen beavatkozások mennyibe kerülnek? Mivel vitiligo bőrbetegségem (és pajzsmirigy alulműködés) is van, így felmerül a kérdés bennem, hogy magát a műtétet el lehet-e végezni, illetve utána nem-e lesz maradandó a hegesedés? Mivel nehéz összeegyeztetnem a hazautazást, ezeket az előzetes információkat szükséges tudnom, mielőtt első konzultációra bejelentkezem. Köszönöm szépen szíves válaszát. Tisztelettel: Izabella

Tovább a válaszhoz 2017-01-11