Szem alatti sötét karikák, táskák kezelése

Karikás, táskás szem sajnos már egészen fiatal korban is előfordulhat – a valósnál lényegesen idősebb, fáradtabb kinézetet kölcsönözve tulajdonosának.

Karikás és táskás szemek: mitől alakulnak ki?

A szem alatti karikák oka a beesettség, az ottani szövetek átmeneti vagy tartós térfogatcsökkenése. Ha azonban a probléma nemcsak kialvatlan éjszakák után jelentkezik, hanem állandóvá válik – erre az életmódbeli tényezőkön, tehát az alváshiányon és a dohányzáson túl a genetika is hajlamossá tehet –, olyan esztétikai gondról beszélhetünk, amelyet a testi-lelki harmónia érdekében érdemes lehet korrigálni.

Táskás szemeknél ezzel szemben bőr- és zsírfelesleg a probléma oka, melyet a plasztikai sebészet módszereivel ugyancsak hatékonyan tudunk kezelni.

Műtéti és műtét nélküli megoldások

Karikás szemeknél felszívódó, hialuronsav alapú töltőanyagot használhatunk térfogatpótlásra, melynek hatása átlagosan 1-1,5 évig tart.

Ennek tartósabb alternatívája a sajátzsír-visszatöltés, amelynek során a más testtájról (pl. hasról vagy combokról) leszívott zsírt speciális feldolgozási eljárás után cseppenként befecskendezzük a szem alá, hogy ott a donor terület sajátosságait mutatva „megtapadjon”, és élethosszig tartó volumenpótlást biztosítson (amin csak a jelentős fogyás ronthat, így ideális testsúllyal ajánlott vállalkozni erre a beavatkozásra).

Szem alatti táskáknál páciensünk aktuális állapotától és kívánságaitól függően zsír-átcsoportosítást és/vagy bőrkimetszést alkalmazunk.

A szem alatti karikák és táskák tökéletes esztétikai korrekciója – érzékeny terület lévén – különösen nagy odafigyelést és plasztikai sebészeti szakmai jártasságot igényel.

A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Doktornő! 25 éves férfi vagyok és fiatal koromtól fogva mindig is zavart a szemeim kinézete mely kihat pszichésen is mindennapjaimra. Olyan "szomorú" tekintetet adnak át. Olyan mintha lógna, vagy meg lenne ereszkedve az egész szem körülötti bőröm. A kérdésem a következő lenne. Mennyire lehetne el érni plasztikával egy úgymond mandula szem és takart szemhéj hatást? Sokat utána olvastam a témában és főképp külföldi oldalakon találtam rá ilyen jellegű beavatkozásokra melyek eredményei nagyon tetszetősek. Úgy értem, hogy a felső szemhéjaim ne lennének ennyire le ereszkedve / meg növekedve (ptosis) valamint szemhéjaim és szemöldökeim közötti részen, a "gödrös" részt fel tölteni saját zsírral? Erről sok helyen olvastam. Hogy rejtett szemhéjakat érhessünk el. Valamint alsó szemhéjaimat feszesebbé tenni, följebb húzni mert eléggé le lógnak. Szóval úgymond egy "kisebb szem" hatását elérni. Egy "morcosabb", férfiasabb hatást. Úgy vettem észre, hogy rajtam kívül még jó páran "szendvednek" ezzel a problémával. Esetleg szemöldökeimet lejjebb lehetne-e "hozni" ? Mennyire lennének ezek a beavatkozások tartósak? Hozzávetőlegesen mekkora összegbe kerülne a beavatkozás? Tudom, hogy komplex a kérdés és nehéz rá válaszolni de csak egy körülbelüli, maximális összeg? Csatolok fotókat és saját fotót is, hogy mire is gondolok pontosan. Önöknél lenne-e erre lehetőség és milyen mértékben? Köszönöm előre is válaszát! UI: Elnézésüket kérem, amiért e-mail címen és nem az oldalukon keresztül írok. Az oldalukon nem találtam fénykép csatolására lehetőséget. Remélem választ kapok a kérdésemre, mert pontosan nem tudtam kihez tudnék fordulni idehaza a problémámmal és önről csupa jót hallok Doktor úr. Üdvözlettel: Róbert

Tovább a válaszhoz 2019-04-20

Tisztelt Doktor Úr! Évek óta küzdök a szemem alatti sötét karikákkal, pedig még 30 sem vagyok :( Hiába alszom ki magamat, és használok speciális szemkörnyékápolókat, egyszerűen nem tűnnek el. Van erre valami megoldás? Köszönettel: Anett

Tovább a válaszhoz 2016-02-05

Tisztelt Doktor Úr, december végén volt a szemem környékén ráncfeltöltésem Restylane injekciókkal. Sajnos a töltőanyag nem oszlott el egyenletesen a szemem alatt, hanem kis csomócskákban kidudorodik, ettől az összhatás rosszabb lett, az egyenetlen bőrfelszíntől táskás kinézetű a szemem. Abban reménykedtem, hogy hamar felszívódik az anyag, vagy legalább a csomók eltűnnek, de egyelőre nem látom, hogy bármi változás lenne. Azt szeretném megkérdezni, van-e olyan módszer vagy akár hatóanyag, amivel elő lehet segíteni a felszívódását a hialuronsavnak, vagy legalább el lehet érni azt, hogy a csomócskák eltűnjenek. Előre is köszönöm a válaszát, üdvözlettel, Jolánka

Tovább a válaszhoz 2013-06-01


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.