Sérvműtét

Személyre szabott sérvműtét

Dr. Sipos Péter, a Premium Plasztikai Sebészet sérvspecialistája személyre szabott sérvműtétet ajánl: a rizikófaktorok figyelembe vételével (pl. kötőszöveti gyengeség, dohányzás, gyógyszerszedés) és a várható terhelés alapján megpróbáljuk a legmegfelelőbb műtéti megoldást kiválasztani.

Fájdalommentes sérvműtét

A fájdalommentesség érdekében műtéteinknél a megfelelő érzéstelenítést, tehát altatást, esetleges gerinc érzéstelenítést, helyi érzéstelenítést vagy az oldalsó hasi izmokban futó idegek blokádját, esetleg ezek kombinációját alkalmazzuk.

Sérvműtét háló beültetéssel

A műtéti technika során preferáljuk a háló alkalmazását.

Amennyiben valami miatt a háló beültetése ellenjavallt, vagy Ön nem szeretné, a sokszor használt polipropilén háló helyett a tudunk poliészterből készült bennmaradó, vagy esetleg felszívódó hálót is alkalmazni.

A háló behelyezésére sor kerülhet hagyományos, de minimál invazív, kb. 5 cm-es kis lágyéki metszésen keresztül is.

Kis lágyéksérvek esetén a hasüregen kívüli, extraperitoneális hálóbeültetést, míg nagyobb, kiújult sérvek esetén a hasüregen keresztüli hálóbeültetést javasoljuk.

A háló választásnál kerüljük a gyenge minőségű hálókat. A legnagyobb, legmegbízhatóbb háló előállító cégek bejáratott anyagait alkalmazzuk.

Makroporózus, kis súlyú (light-weight) háló választásával csökkenthetjük a műtétet követő hegesedést, ami elősegíti a műtét utáni fájdalom csökkenését és a kellemesebb érzetet. Néhány eseteben 3 dimenziós anatómiai hálót is tudunk alkalmazni, ami még tökéletesebbé teszi a háló elhelyezését sérvműtétnél.

Sérvműtét saját fasciával (McVay, Desarda módszer)

Ha teljesen el szeretnénk kerülni a háló alkalmazását, saját fasciával (izombőnyével) tudjuk elősegíteni a sérvzárást, ami lehet tehermentesítő metszés és elhúzás a McVay módszerrel, vagy fascia lebeny képzése, mely lefedi a sérvnyílást Desarda módszerrel.

Orvosaink

A plasztikai sebész válaszol

Még nincs kérdés ebben a témában.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.