Orrplasztika műtét nélkül

Az orr formája, kontúrja bizonyos esetekben műtét nélkül, hialuronsav befecskendezésével is korrigálható.

Mit jelent a műtét nélküli orrplasztika?

Bár az orr csontos vázát továbbra is kizárólag csak orrplasztikai műtéttel lehet alakítani, gyakran előfordul, hogy a harmonikus összhatáshoz és a kontúregyenetlenségek kitöltéséhez felszívódó, hialuronsav alapú töltőanyag (úgynevezett „filler”) befecskendezése is elegendő a megfelelő helyekre.

Fontos tudni, hogy a módszer hiába tűnik újdonságnak, nem újkeletű: a XIX. század fordulóján kezdték el alkalmazni másfajta befecskendezett anyagokkal az összeesett orrhát helyrehozatalára, de csak 2002-ben kerültek előtérbe megoldási lehetőségként a modern, felszívódó fillerek e célra.

Hogyan zajlik a beavatkozás?

A gyors és fájdalommentes műtét nélküli orrplasztika néhány injekció beadásából áll az orr harmonizálni kívánt területeire, így csupán egy pár tűszúrásról van szó. Az ambuláns beavatkozás félóra alatt – akár ebédidőben is – elvégezhető, eredménye pedig rögtön látható.

A műtét nélküli orrplasztika előnyei

Az orrplasztikai műtéttel szembeni előny, hogy nem szükséges hozzá két hét szabadságot kivenni, nincs gipszelés, nincs felépülési idő. Hátránya azonban, hogy a töltőanyag egyéni jellemzőktől függően átlagosan 1-1,5 év alatt felszívódik, így a beavatkozást meg kell ismételni, továbbá nincs lehetőség olyan extenzív formálásra, mint egy operáció alkalmával.

Orvosaink

A plasztikai sebész válaszol

Még nincs kérdés ebben a témában.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.