Nyakplasztika

A nyakplasztika célja

A nyak az egyik első terület, ahol az idő múlásának nyomai elkezdenek megmutatkozni. A genetikai tényezők mellett az UV-sugárzás és a nagy súlyingadozás is hozzájárulhatnak az ott található bőr és kötőszövetek megereszkedéséhez.

Felkészülés a műtétre

Noha a klinikánk által biztosított prémium kategóriás körülmények között, megfelelő plasztikai sebészeti tudás és tapasztalat birtokában mindenképpen biztonságos beavatkozásról van szó, a nyakplasztika is egy műtét, amelyre ahhoz méltó felkészülés ajánlott.

Ez bizonyos életmódbeli változtatásokat jelent, beleértve az alkohol, a zsíros és cukros ételek, valamint a dohányzás kerülését a megelőző hetektől kezdve.

A nem szteroidos gyulladáscsökkentő gyógyszerek (pl. aszpirin) szedését is kerülni kell, hiszen a vérzési hajlam növelésével fokozhatja a szövődmények veszélyét.

Hogyan zajlik a műtét?

A nyakplasztika időtartama körülbelül 2-3 óra. Lényegében az orvos és a páciens preferenciájától függ, hogy helyi érzéstelenítésben vagy altatásban történik-e.

A beavatkozás lépései pedig a páciens aktuális állapotán és igényein múlnak: vannak, akiknek elegendő egy precíziós nyaki zsírleszívás a kívánt eredmény eléréséhez, míg a többieknek bőrfelesleg-eltávolítás (felvarrás) is. Bizonyos esetekben megfontolandó a nyakbőrizom (platysma) megfeszítése vagy részleges kimetszése.

A korszerű műtéti technikák és eszközök lehetővé teszik a nyakplasztika egészen apró metszésekből történő elvégzését, amelyek diszkréten elhelyezhetőek a fül mögött és az áll alatt. A beavatkozás megoldást nyújt a nyaktájék olyan gyakori esztétikai problémáira, mint a toka vagy a „pulykanyak”.

Fontos, hogy a páciensnek reális elvárásai legyenek a végeredményt illetően, amelyben az előzetes személyes konzultáció sokat segíthet.

A nyakplasztika tetszőlegesen kombinálható más beavatkozásokkal, így akár arcplasztikával, szemöldökemeléssel (homlokplasztikával) vagy szemhéjplasztikával is.

Nyakplasztika után

Magához a műtéthez 1-2 hetes munkahelyi szabadság javasolt, az elején pár napos ágynyugalommal. Érdemes odafigyelni ilyenkor a nyakban bő, kényelmes ruhadarabok viselésére. A fokozott fizikai terhelés kerülendő 1 hónapig. Bár a nyakplasztika hatása azonnali és látványos, meg kell várni a szövetek regenerációját annak megcsodálásához. Ez általában 3-6 hónapot vesz igénybe.

Amennyiben csak az áll alatti zsírpárnákat kell eltávolítani, és számottevő nyaki bőrfelesleg nincs – illetve a nyak bőrének feszessége megengedi –, elképzelhető, hogy nincs szükség műtétre, mert a speciálisan e célra kifejlesztett Belkyra helyi zsírbontó injekciós kezelés elég.

A plasztikai sebész válaszol

Még nincs kérdés ebben a témában.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.