Lábszárplasztika, vádliformálás

Sokaknál okoz önértékelési problémát a túl vékony vagy túl vastag lábszár és boka. Szerencsére minden ilyen gondra van megoldás a plasztikai sebészet eszköztárában!

Implantátum vagy zsírátültetés az íveltebb lábszárért

A test arányaihoz képest túl vékony, vagy valamilyen fejlődési rendellenesség, baleset következtében deformálódott vádlit speciális, direkt e célra készült implantátum beültetésével lehet helyreállítani. Ez lehetőséget biztosít az aszimmetria korrekciójára is.

A zsírátültetés ugyancsak megoldást jelenthet, amelynek során a mást testtájról (pl. hasról, csípőről vagy combokról) zsírleszívással nyert zsírszöveteket egy feldolgozási eljárást követően apránként befecskendezzük arra a területre, ahol térfogat-növekedést szeretnénk elérni.

Az említett hosszú távú – véglegesnek tekinthető – volumennövelő eljárások ideiglenes alternatívája a hialuronsavas feltöltés. Ez egy injekciós kezelés, aminek a hatása fokozatos felszívódás mellett 2 évig tart, utána pedig meg lehet ismételni.

Zsírleszívás a karcsúbb vonalakért

A zsírleszívás tökéletesen alkalmas az aránytalanul vastag lábszár, vagy a zsírpárnák miatt kevésbé esztétikus térd és boka karcsúsítására. Ilyenkor szövetkímélő eljárással – titánium bevonatú vékony kanüllel és általában vibrációs PAL technikával – szívjuk le a felesleges zsírszöveteket az érintett régióból.

Bizonyos esetekben hialuronsavval is elérhető az optikailag karcsúbb hatás, amennyiben azt a megfelelő helyre fecskendezzük a lábszáron.

A plasztikai sebész válaszol

Kedves Doktor Úr! Sajnos nagyon vastag a lábszáram, szerintem egyáltalán nem illik az alkatomhoz. Mindig is szerettem volna formás lábakat, de a bokám és a térdem olyan "ormótlan" marad, hiába nem vagyok túlsúlyos. Az érdekelne, hogy létezik-e erre valamilyen megoldás, vagy próbáljak belenyugodni? Köszönöm, Éva

Tovább a válaszhoz 2015-11-26


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.