Kombinált arcfiatalítás

A botox, a hialuronsav és a sajátzsír-visszatöltés nemcsak külön-külön ideális a szép és természetes eredményhez az arcfiatalításban, hanem akár együtt is.

A plasztikai sebészet egyik „titka”, hogy sohasem csak az egyes testrészeket, illetve azok régióit kell figyelembe venni a páciensnél, hanem a „nagy egészet”. Nincs ez másként az arcnál sem, ahol már egy-egy apró változás is sokat tehet a testi-lelki harmónia helyreállításának érdekében.

Sajnos a ráncosodás, az arc térfogatvesztése, továbbá az arcközép megereszkedése akár már fiatal korban is jelentkezhet: ez genetikai és környezeti tényezők, egyéni alkat, illetve életvitel következménye.

A kombinált arcfiatalítás olyan egyénre szabott „beavatkozáscsomagot” jelent, amelynek célja az arc feszesebbé, fiatalosabbá, harmonikusabbá tétele többféle terápia egyidejű alkalmazásával.

Botox

A botox elsősorban a dinamikus ráncok ellen alkalmas – tehát azokon a területen használjuk, ahol az arcmimikával járó, állandóan ismétlődő izommozgást kell mérsékelnünk a kisimuláshoz. Ide tartozik például a homlok, a szemöldökök között található „haragosránc”, vagy pedig a szemek melletti „szarkaláb”. A mértékkel és pontosan beadott botox nem módosítja az arckaraktert, sőt segít annak megőrzésében. További információk a botox kezelésről →

Hialuronsav és feltöltés saját zsírral

A hialuronsav és a sajátzsírral való feltöltés pedig a statikus ráncok és kontúrdeformitások kezelésére a legideálisabb. Eredményesen kezelhetjük vele a bemélyedt nevetőráncokat, a szem alatti karikákat és táskákat, valamint az arcközép megereszkedését is. Míg a hialuronsav egy szintén injekció útján beadandó testazonos anyag, sajátzsír-visszatöltés során szó szerint a test saját – más területről, pl. hasról, combról vagy csípőről – leszívott zsírszövetek kerülnek vissza egy speciális feldolgozási eljárást követően az arc korrekcióra váró területeibe.

A szükséges beavatkozásokról természetesen nem egyedül kell döntenie a páciensünknek, hanem a szakorvossal történő személyes konzultáció és vizsgálat során, az egyéni adottságok és kívánalmak figyelembe vételével.

Orvosaink

A plasztikai sebész válaszol

Még nincs kérdés ebben a témában.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.