Karplasztika

A felkaron lévő bőr- és gyakran zsírfelesleg eltávolításával, illetve a támasztószövetek megfeszítésével szép ívű és tónusú felkart tudunk kialakítani.

A testsúlyingadozás, az idő múlása, valamint öröklött tényezők is közrejátszhatnak a felkar megereszkedésében. Sajnos olyan problémáról van szó, melyet egészséges életmóddal (edzéssel és diétával) nem lehet orvosolni. A karplasztika azonban tökéletes megoldást kínál!

Kinek ajánlott a karplasztika?

A karplasztikát általában azoknak ajánljuk, akiknél jelentősen megereszkedett a felkar bőre, ugyanakkor elérték és egy ideje tartják is a kívánt testsúlyt, nem szeretnének már fogyni. Az ideális páciensnek reális elvárásai vannak a műtét eredményét illetően, nem dohányzik, és nincs olyan egészségügyi problémája, ami gátolná a gyógyulásban.

Karplasztika előtt

A beavatkozást minden esetben személyes konzultáció előzi meg. Ennek során felmérjük páciensünk egészségi állapotát egy anamnézis kérdőív segítségével, majd szemrevételezéses és tapintásos vizsgálattal meggyőződünk a felkar aktuális állapotáról, és a műtét részletes megbeszélése mellett egyeztetjük a várható eredményt is. A személyes konzultáció tulajdonképpen egy párbeszéd az orvossal, amikor lehetőség nyílik az összes kérdés feltevésére.

Hogyan zajlik a műtét?

A karplasztika általában altatásban történik – akár más testkontúr-javító beavatkozással, pl. comb- vagy hasplasztikával) egybekötve –, de bizonyos esetekben helyi érzéstelenítésben is kivitelezhető. A felvarráshoz ejtett metszés(ek) pontos helye a bőrfelesleg elhelyezkedésétől és mennyiségétől függ. Általában a kar belső vagy hátsó oldalán metszünk, ezen belül viszont a hónalj vagy a könyök magasságában is elképzelhető. Ez a személyes konzultáció alkalmával már jó eséllyel előre kiderül. Mindig igyekszünk a lehető legkisebb metszésből dolgozni, ami lehetőség szerint „láthatatlanul” – azaz észrevétlen helyen, ideális esetben cérnavékony vonalként – gyógyul. Az aktuális állapottól függően kimetsszük a felesleges bőrt, szükség esetén zsírleszívást alkalmazunk, megfeszítjük a környező támasztószöveteket, végül kialakítjuk az új kontúrt.

Karplasztika után

A karplasztika eredménye látványos és azonnali. Az első napokban fájdalom és duzzanat jelentkezhet, amelyet fájdalomcsillapító folyamatos adagolásával és hűtéssel tudunk enyhíteni. Zsírleszívást követően a felépülési fázisban itt is speciális szorítóruházat viselésére lehet szükség az új kontúrok megóvásáért. Varratszedés 2-3 hét múlva várható, amennyiben nem felszívódó varratokat alkalmazunk. A fizikai megterhelés 6 hétig kerülendő, ezután lehet a sportolást fokozatosan újrakezdeni.

A plasztikai sebész válaszol

Még nincs kérdés ebben a témában.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.