Hajbeültetés, hajplasztika

A legmodernebb plasztikai sebészeti technikákkal – SafeSystem-FUE hajbeültetéssel és a fejbőrbe történő sajátzsír-átültetéssel – segítünk mindazoknak, akik szeretnék visszakapni fiatalos hajkoronájukat.

A férfi kopaszodás problémája

A kopaszodás általában genetikai és környezeti tényezők együttes következményeként alakul ki. Vannak, akiknek már a húszas éveikben látszik a fejtető irányába visszaszoruló hajvonal a homlokon és a halántékon; míg másoknál úgy tűnhet, hogy a kopaszodás folyamata harmincas vagy negyvenes éveikben szinte egyik hónapról a másikra játszódik le. Szerencsére azonban erre is megoldást kínál a plasztikai sebészet széleskörű eszköztára.

A hajbeültetés tudományos alapja

A kopaszodásnak létezik egy mintája, ami jóformán minden férfinál megfigyelhető: míg a halántékon és a fejtetőn lévő hajhagymák hajlamosak hamar megadni magukat, a tarkótájon lévők sokkal „strapabíróbbak”. Ez annak tudható be, hogy azok ellenállnak a dihidro-tesztoszteron (DHT) jelentette hormonális hatásnak. Így a hajbeültetés tulajdonképpen nem más, mint hajátültetés a fejbőr egyik területéről a másikra.

A FUE technika

A FUE jelentése „Follicular Unit Extraction”, azaz a hajhagymák egyenkénti kinyerését jelenti a donor területről. Ez pontszerű nyomot hagy csupán, így rövid frizura esetén is szabad szemmel jóformán láthatatlan. A SafeSystem FUE technológia már ennek a gépesített továbbfejlesztése, még inkább szövetkímélő módja tompa végű tűvel a mielőbbi gyógyulás érdekében. A hajhagymákat az őket körülvevő szövetrészekkel együtt „graftoknak” hívjuk, és a cél ezeknek a minél sértetlenebb állapotban történő kinyerése, majd visszaültetése a kopaszodás által sújtott területre. A SafeSystem FUE lehetőséget teremt a szemöldök és a szakáll pótlására is. A hajhagymák növekedési ciklusát figyelembe véve 11-13 hónap elteltével várható a végeredmény, de már 5-6 hónap után is megcsodálható az új hajhagymák 50-60%-a.

 

A sajátzsír-átültetés

Klinikánk élen jár a sajátzsír-átültetésben, amely olyan plasztikai sebészeti módszer, amelynél egy adott testrészről (pl. hasról) leszívott zsírt speciális feldolgozási eljárás után térfogatpótlási vagy regenerációs céllal visszafecskendezzük egy másik testtájra. A technológia többek között mellnagyobbításra és arcfiatalításra is alkalmas. Hajbeültetés alkalmával azért ajánlott a fejbőrön elvégezni, mert a saját zsírban lévő őssejtek és növekedési faktorok serkentik az új hajhagymák vérellátását, gyorsítják a hajnövekedést, továbbá mérsékelik a hegesedést.

Orvosaink

A plasztikai sebész válaszol

Még nincs kérdés ebben a témában.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.