Combplasztika

A combplasztika a combon található zsír- és bőrfelesleg eltávolításával járul hozzá az alsó testfél kontúrjainak javításához, s ezáltal az egész test harmóniájához.

Sokaknál számít kritikus pontnak a comb: megfelelő táplálkozással és sporttal formálható ugyan bizonyos mértékig, ám sok esetben ez már nem elég. A zsírszövetek elhelyezkedését és mennyiségét főleg genetikai tényezők befolyásolják, a bőr és az alatta fekvő szövetek állagát pedig az idő és az esetleges testsúlyváltozás.

Mikor nem ajánlott a combplasztika?

A combplasztika nem „fogyasztó” műtét, nem több kilónyi súlyfelesleg eltávolítására szolgál. Célja, hogy ideális testsúllyal jelentkező – és azt már egy ideje megtartó –, de a combján mégis alakítani kívánó páciensünk kontúrjain javítsunk. A beavatkozásnak gyakran zsírleszívás is a részét képezi, mely a máshogy „el nem tüntethető”, makacs zsírpárnák eltávolítására szolgál.

Kinek javasoljuk a beavatkozást?

A combplasztika azok számára ideális, akik stabil testsúllyal, ugyanakkor lágyszövet-felesleggel rendelkeznek a comb belső vagy külső részén. A felépülés szempontjából előnyös, ha páciensünknek nincs gyógyulást hátráltató betegsége, valamint nem dohányzik, és az eredmény megőrzésének érdekében a műtét után hajlandó egészséges életmódot folytatni.

Combplasztika előtt

A beavatkozást személyes konzultáció előzi meg, ahol lehetőség nyílik tisztázni az orvossal a felmerülő kérdéseket. Megtörténik az aktuális állapot felmérése, a comb szemrevételezéses és tapintásos vizsgálata, valamint az eredményre vonatkozó elvárások ésszerűsítése.

Hogyan zajlik a műtét?

A combplasztika általában altatásban történik, és más kontúrjavító műtéttel is kombinálható (pl. has- vagy karplasztikával). A metszésvezetés az aktuális állapot és az elérni kívánt eredmény függvénye, hiszen eltérő helyen ejtünk metszést a külső és a belső comb formálásához. Mindig igyekszünk a lehető legkisebb metszésből dolgozni, hogy a heg – ideálisan gyógyulva – „láthatatlan” legyen. A belső comb felvarrásához többnyire az ágyék vonalában metszünk, a külső comb alakításához pedig szükség esetén akár a csípőcsont mentén is. Erről a személyes konzultáció alkalmával pontosabban is szó esik.

Combplasztika után

A beavatkozás eredménye látványos és azonnali, bár a felépülés első szakaszában némi kellemetlenséggel (duzzanattal, fájdalommal, bőrpírral) lehet számolni, melyeket fájdalomcsillapító adagolásával és hűtéssel tudunk enyhíteni. Zsírleszívást követően egy ideig speciális kompressziós ruházatot kell viselni az új kontúrok megőrzéséért. Varratszedés 2-3 hét elteltével szükséges, ha nem felszívódó varratokat alkalmaztunk a műtétnél. A sportolást 6 hét után lehet újrakezdeni, addig kerülendő a fizikai megerőltetés.

A plasztikai sebész válaszol

Kedves Doktor ur! Sajnos olyan alkatom van amivel nehéz mit tenni. Hiába fogyózom le is fogytam meg volt zsirszivásom is de a fenekem alatt log meg van ereszkedve a bőr.Egész testen elég laza a kötöszövetem. Járok tornázni de nem igazan segit csak a fogyasban. Ezért érdekelne a combplasztika. Tehát nekem log a fenekem ugy, mint valakinek a melle. Ha felhuzom a bört és kifeszitem normálisra vált. Ezt meg lehetne oldani műtétel?Mekkora heg lenne? Mennyire látszatos? Ennél nincs olyan mint a mellnél hogy belső felvarras ami nem nagyon látszik? köszönöm: Móni

Tovább a válaszhoz 2011-11-11


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.