Botox izzadás ellen

A botox injekció megoldást nyújt a túlzott izzadás (hiperhidrózis) kezelésére, mivel képes ideiglenesen blokkolni annak a vegyületnek a termelődését, ami a verejtékmirigyek aktivitásáért felel.

Hogyan segít izzadás ellen?

Kutatások bizonyítják, hogy a botox igen eredményes a hónaljban, a kézen, a lábon, a fejen, az arcon vagy más – viszonylag kisebb felületű – testtájon jelentkező túlzott izzadás ellen. Hónalji izzadás esetén például 80-90%-os verejtékmennyiség-csökkenést szokott eredményezni, ami a kezelés után 2-4 nappal kezd kialakulni, és 2 héten belül eléri a teljes hatásfokot. A szárazságnak ilyenkor általában közel egy évig lehet örülni, de egyes felmérések szerint akár 14 hónapon át is. Hosszútávú alkalmazás esetén előfordulhat, hogy egyre kisebb dózisra van szükség, illetve egyre ritkábban. Szerencsére ez a test hőháztartását nem befolyásolja hátrányosan, miután az összes verejtékmirigynek mindössze a 2%-a található a hónaljban.

Mi a botox?

A botox a „botulinum toxin A” rövidítése. A Clostridium botulinum baktérium által termelt vegyületet jelenti, mely átmenetileg blokkolja az ingerületátvitelt az idegektől az izmok felé. Klinikánkon kizárólag prémium kategóriás, csúcsminőségű botox készítményeket használunk. Ezek a jelentős szakmai tapasztalatnak köszönhetően, a megfelelő beadási technika mellett biztosítják az elvárható legtökéletesebb eredményt. A botoxot leggyakrabban arcfiatalításra használjuk – mivel páratlanul hatékony nem műtéti alternatívát kínál a dinamikus ráncok kezelésére –, de számos egyéb orvosi indikációja is ismert.

Hogyan zajlik a hónalji botox kezelés?

Az ambuláns kezelés akár ebédidőben is elvégezhető: mindössze félórát vesz igénybe, és a hónalj bőre alá fecskendezett injekciókból áll helyi érzéstelenítésben, mindenfajta kellemetlenség nélkül. A hatóanyagot apró adagokban, 1-2 centiméterenként fecskendezzük be az optimális hatás érdekében.

A plasztikai sebész válaszol

Még nincs kérdés ebben a témában.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.