Belkyra

Forradalmian új injekciós kezelés az áll alatti zsírpárnák ellen.

A módszer lényege

A Premium Plasztikai Sebészet orvosai Magyarországon elsők között kezdték alkalmazni a dezoxikólsavas „tokabontó” kezelést. A módszer lényege, hogy az apró tűszúrásokkal bevitt hatóanyag szelektíven elpusztítja az áll alatt, illetve a nyak felső részén felszaporodott zsírsejteket. A „szelektivitás” azt jelenti, hogy megfelelő beadási technika és körülmények mellett nem károsodik a többi kötőszöveti és izomsejt, míg a zsírsejtek elhalnak, majd a nyirokrendszer működése révén néhány hét alatt fokozatosan kiürülnek.

Kinek ajánlott a Belkyra?

A tengerentúlon Kybella néven elérhető Belkyra kezelést kizárólag megfelelő anatómiai tudással rendelkező, tapasztalt plasztikai sebész végezheti az áll-nyak régió vizsgálata után. Nem elegendő hozzá bőrgyógyászati vagy más orvos-szakmai tudás. Klinikánkon ennek a protokollnak a betartása garantált. Azoknak a pácienseknek ideális ez a beavatkozás, akiknél nincs előrehaladott bőrmegereszkedés. (Természetesen abban az esetben is tudunk segíteni, mégpedig zsírleszívással és nyakplasztikával.)

Hogyan zajlik a kezelés?

A 15-20 perces injekciós kezelést a felszaporodott zsírsejtek mennyiségétől függően kell ismételni. Legfeljebb hat alkalommal lehet élni vele, de valakinek már egy is elég a lehető legesztétikusabb profil kialakításáért. Az időpontok között legalább egy hónapnak szükséges eltelnie. 3 napig kerülni kell az intenzív fizikai tevékenységet, testmozgást, 5 napig pedig az érintett terület masszírozását. Fokozott vízfogyasztással lehet támogatni a nyirokrendszer működését, a szervezet kiválasztását. A 6. naptól kezdve már masszírozás serkentheti ezeket a folyamatokat.

Az injekció után

A mellékhatások közé enyhe bőrpír és duzzanat tartozik. A beadással kapcsolatos szakmai és minőségi követelmények teljesülésének hiányában azonban akár tályog, hosszan tartó gyulladás vagy érgyulladás is előfordulhat – ezért fontos a műveletet képzett és tapasztalt plasztikai sebészre bízni. Klinikánkon olyan „trükköket” vetünk be a beadásnál, amelyek a hatékonyság maximalizálása mellett segítenek minimálisra csökkenteni a szövődmények kockázatát.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet adatbázisában szereplő hivatalos betegtájékoztatót IDE kattintva töltheti le a Belkyráról.

A plasztikai sebész válaszol

Még nincs kérdés ebben a témában.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.