Arcfiatalítás szálbehúzással

Szálbehúzás: új technológia az arcfiatalításban

Az utóbbi néhány év terméke a különböző technológiával készülő szálakkal végzett ránctalanítás.

Ilyen például a Silhouette és az Aptos-lift is, mely felszívódó anyagból készült szálak segítségével feszesíti az arcot. A ráncfeltöltéshez hasonlóan néhány – legfeljebb öt – évig tart a hatása, az arcplasztikai műtét kitolását célozza meg, és szükség esetén is alkalmazható pl. kombinált arcfiatalítással (Botox, hialuronsav).

Ambuláns beavatkozás, a szálak behelyezése egyszerű. Hatását tekintve fontos tudni, hogy a megfelelő mélységbe adva az izmokat a hártyájukon keresztül meghúzza, és a rajta lévő harántszálak segítségével az eredményt egy időre konzerválja.

Szakszerű alkalmazás plasztikai sebészetünkön

Pataki doktor a Németországban elvégzett Aptos-kurzus és a feltalálóval, Dr. George Sulamanidze-zal folytatott eszmecserék, valamint a hatásosságról való meggyőződése óta végzi a beavatkozást. Fontos, hogy csak plasztikai sebésszel, vagy plasztikai sebészeten végeztessen ilyen beavatkozást, mert a plasztikai sebészeten rendelkeznek kellő háttérrel, szakmában tanult esztétikai látásmóddal és megfelelő sebészeti képzéssel. A helyesen beadott szálak nem a bőrbe, hanem az az alatti arcrétegekbe, szövetekbe kerülnek, így nem ez bőrgyógyászati feladat. A plasztikai sebészeti képzés mellett a szemészeti és a fej-nyak sebészeti képzés adhat jogosítványt ilyen invazív műtét elvégzésére.

A szálbehúzás helye a plasztikai sebészet eszköztárában

A leglátványosabb és legtartósabb eredményt természetesen az arcplasztikai műtétek biztosítják, ám ezek egyúttal a legkiterjedtebb, leghosszabb felépülési időt kívánó megoldások is. A legegyszerűbb, leggyorsabb és napjainkban legnépszerűbb megoldás a botoxkezelés a dinamikus ráncok kisimítására, illetve hialuronsav befecskendezése a statikus ráncok feltöltésére – ezeknek az adagolását szükség és igény szerint már fiatalabb korban is el lehet kezdeni; nemcsak ránctalanító céllal, hanem akár a szem alatti karikák, táskák és a kontúrok állapotának javítására is.

A modern plasztikai sebészet már sajátzsír-felöltést is használ az arcplasztikai nagyműtétek alternatívája vagy kiegészítéseként, a nem invazív módszerek között pedig egyre kedveltebb a lézeres és a rádiófrekvenciás kezelés.

fonálmódszer tartósságát tekintve az injekciós és a műtéti megoldások között helyezkedik el, hiszen egyéni adottságoktól függően akár öt évig tart a fiatalító hatása – mindez egy ebédidőben is elvégezhető, felépülési időt nem igénylő beavatkozás keretein belül. A végeredmény azonnal látható, de az első két hónapban még tovább javul.

Mire jó a szálbehúzás?

Ez a technika nagyszerűen képes helyreállítani a szemöldök, az orca, az áll alatti régió és a nyak fiatalos kontúrjait. (Az arc különböző régiói mellett volt már rá példa, hogy a mellek, a fenék és a felkar feszességének növelésére alkalmazták az Amerikai Egyesült Államokban. A test ezen területein viszont általában felvarró műtétre van szükség a legszebb, legtartósabb eredményért.)

Az arcon végzett szálbehúzás jó megoldást jelent azoknak a 30 és 60 év közötti pácienseknek, akiknek szemmel láthatóan, ám nem túl erőteljesen megereszkedett a bőrük, amely viszont elegendő kollagént termel még a saját regeneráció fenntartásához. A technika alkalmas az arckontúrok javítására, az arc aszimmetriájának korrekciójára.

Hogyan történik a beavatkozás?

A plasztikai sebész a személyes konzultáció során felméri a páciens bőrének állapotát és igényeit, majd ha megfelelőnek bizonyul a szálbehúzásos módszer, akkor kijelöli a fonál bemeneti és kimeneti pontját az arcon. Egyes fonáltechnikák apró metszést igényelnek, a legújabbak pedig mindössze egy nagyobb tű – szintén érzéstelenítés mellett történő – bevezetését. Előfordulhat, hogy egy-egy kiterjedtebb régiónál, például az orcánál több szálra is szükség van.

Fotók a szálbehúzásos arcfiatalításról

Mik a mellékhatások?

Az első napokban enyhe bőrpír vagy duzzanat jelentkezhet, és előfordulhat, hogy a páciens enyhe fájdalmat vagy húzódást érez a mimikai izmok erőteljes használatakor, például rágás alkalmával.

Orvosaink

A plasztikai sebész válaszol

Még nincs kérdés ebben a témában.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.