Arcfeltöltés saját zsírral

A saját zsírral történő arcfeltöltés előnyei

A sajátzsír-visszatöltés (más néven „lipofilling”) egyre szélesebb körben használt modern technika a plasztikai sebészetben.

Szinte a test bármely területe formálható vele azon túl, hogy képes rugalmasabbá tenni az arcot, karbantartani az izmokat, valamint visszaadni a fiatalosabb arckontúrt – hiszen a ráncosodáshoz alapvetően hozzájárul az idők során természetes módon bekövetkező szöveti sorvadás, amely az arc zsír- és kötőszöveteire is kiterjed.

A saját zsírral történő arcfeltöltés az egyik legbiztonságosabb technika, hiszen „eszköze” a test saját anyaga. Fontos ugyanakkor, hogy a beavatkozást megfelelő szakmai ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkező orvos végezze, mivel szó szerint szobrászi képességet igényel.

A sajátzsír-visszatöltés külön előnye, hogy úgynevezett regenerációs és rejuvenációs faktorok is bejutnak vele a bőrbe (pl. őssejtek), amelyek akár izom szinten is fiatalíthatják az érintett területet.

Hogyan történik a műtét?

A beavatkozás során a prémium minőségű, vékony, speciális bevonatú, szövetkímélő kanüllel többnyire a hasról, a combról vagy a csípőről leszívott zsírt leülepítve, átszűrve és koncentrálva, injekciók útján juttatjuk be az arc megfelelő részeibe helyi érzéstelenítés mellett.

A sajátzsír-visszatöltés utáni hetekben a beinjektált zsírsejtek előreláthatólag 10-30%-a felszívódik, emiatt indokolt az érintett területet enyhén „túltölteni”. Az úgynevezett Nano-Fat Grafting technikát az alsó szemhéjnál és a könnyároknál szoktuk alkalmazni, míg a Sharp Needle Fat Grafting a „nevetőráncoknál” és az ajak finom ráncainál a legpraktikusabb.

A végeredményt kisimult, friss, fiatalos vonások, illetve a helyreállt arckarakter jelentik. A módszer nemcsak ráncok ellen, hanem kontúrdeformitások korrekciójára is alkalmas.

Egyénre szabott kezelés

A saját zsírral történő arcfeltöltés botox vagy hialuronsav kezeléssel is kombinálható, vagy akár arcplasztikai műtétekkel is. Az, hogy páciensünknek pontosan milyen terápia szükséges a legtermészetesebb, legtökéletesebb eredményhez, a személyes konzultáción történő vizsgálat és beszélgetés során derül ki.

A plasztikai sebész válaszol

Még nincs kérdés ebben a témában.