Arcfeltöltés saját zsírral

A saját zsírral történő arcfeltöltés előnyei

A sajátzsír-visszatöltés (más néven „lipofilling”) egyre szélesebb körben használt modern technika a plasztikai sebészetben.

Szinte a test bármely területe formálható vele azon túl, hogy képes rugalmasabbá tenni az arcot, karbantartani az izmokat, valamint visszaadni a fiatalosabb arckontúrt – hiszen a ráncosodáshoz alapvetően hozzájárul az idők során természetes módon bekövetkező szöveti sorvadás, amely az arc zsír- és kötőszöveteire is kiterjed.

A saját zsírral történő arcfeltöltés az egyik legbiztonságosabb technika, hiszen „eszköze” a test saját anyaga. Fontos ugyanakkor, hogy a beavatkozást megfelelő szakmai ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkező orvos végezze, mivel szó szerint szobrászi képességet igényel.

A sajátzsír-visszatöltés külön előnye, hogy úgynevezett regenerációs és rejuvenációs faktorok is bejutnak vele a bőrbe (pl. őssejtek), amelyek akár izom szinten is fiatalíthatják az érintett területet.

Hogyan történik a műtét?

A beavatkozás során a prémium minőségű, vékony, speciális bevonatú, szövetkímélő kanüllel többnyire a hasról, a combról vagy a csípőről leszívott zsírt leülepítve, átszűrve és koncentrálva, injekciók útján juttatjuk be az arc megfelelő részeibe helyi érzéstelenítés mellett.

A sajátzsír-visszatöltés utáni hetekben a beinjektált zsírsejtek előreláthatólag 10-30%-a felszívódik, emiatt indokolt az érintett területet enyhén „túltölteni”. Az úgynevezett Nano-Fat Grafting technikát az alsó szemhéjnál és a könnyároknál szoktuk alkalmazni, míg a Sharp Needle Fat Grafting a „nevetőráncoknál” és az ajak finom ráncainál a legpraktikusabb.

A végeredményt kisimult, friss, fiatalos vonások, illetve a helyreállt arckarakter jelentik. A módszer nemcsak ráncok ellen, hanem kontúrdeformitások korrekciójára is alkalmas.

Egyénre szabott kezelés

A saját zsírral történő arcfeltöltés botox vagy hialuronsav kezeléssel is kombinálható, vagy akár arcplasztikai műtétekkel is. Az, hogy páciensünknek pontosan milyen terápia szükséges a legtermészetesebb, legtökéletesebb eredményhez, a személyes konzultáción történő vizsgálat és beszélgetés során derül ki.

Orvosaink

A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Doktornő! 25 éves férfi vagyok és fiatal koromtól fogva mindig is zavart a szemeim kinézete mely kihat pszichésen is mindennapjaimra. Olyan "szomorú" tekintetet adnak át. Olyan mintha lógna, vagy meg lenne ereszkedve az egész szem körülötti bőröm. A kérdésem a következő lenne. Mennyire lehetne el érni plasztikával egy úgymond mandula szem és takart szemhéj hatást? Sokat utána olvastam a témában és főképp külföldi oldalakon találtam rá ilyen jellegű beavatkozásokra melyek eredményei nagyon tetszetősek. Úgy értem, hogy a felső szemhéjaim ne lennének ennyire le ereszkedve / meg növekedve (ptosis) valamint szemhéjaim és szemöldökeim közötti részen, a "gödrös" részt fel tölteni saját zsírral? Erről sok helyen olvastam. Hogy rejtett szemhéjakat érhessünk el. Valamint alsó szemhéjaimat feszesebbé tenni, följebb húzni mert eléggé le lógnak. Szóval úgymond egy "kisebb szem" hatását elérni. Egy "morcosabb", férfiasabb hatást. Úgy vettem észre, hogy rajtam kívül még jó páran "szendvednek" ezzel a problémával. Esetleg szemöldökeimet lejjebb lehetne-e "hozni" ? Mennyire lennének ezek a beavatkozások tartósak? Hozzávetőlegesen mekkora összegbe kerülne a beavatkozás? Tudom, hogy komplex a kérdés és nehéz rá válaszolni de csak egy körülbelüli, maximális összeg? Csatolok fotókat és saját fotót is, hogy mire is gondolok pontosan. Önöknél lenne-e erre lehetőség és milyen mértékben? Köszönöm előre is válaszát! UI: Elnézésüket kérem, amiért e-mail címen és nem az oldalukon keresztül írok. Az oldalukon nem találtam fénykép csatolására lehetőséget. Remélem választ kapok a kérdésemre, mert pontosan nem tudtam kihez tudnék fordulni idehaza a problémámmal és önről csupa jót hallok Doktor úr. Üdvözlettel: Róbert

Tovább a válaszhoz 2019-04-20


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.