vissza az előző oldalra

Mindennap máshol szépít, rengeteg féle beavatkozást végez – interjú Dr. Kazay Szilárddal a Nők Lapja Szépségben

Média
2020. március 02.

Mindennap máshol szépít, rengeteg féle beavatkozást végez – éppen ezt szereti a szakmájában, hogy változatos, folyton új kihívásokat hoz és sohasem unalmas. (Az anyag a Nők Lapja Szépség különszámban jelent meg Csibi Szilvia tollából.)

Fontos szerep jutott az életében a nőknek, nekik köszönheti, hogy mindig is vonzódott az esztétika felé. Az egyetemi évek alatt köteleződött el a plasztikai és égési sebészet iránt, mert úgy érezte, nagyon sok lehetőség van benne. A műtétet nem igénylő kisebb beavatkozások mellett arcplasztikát is végez, legnagyobbrészt azonban mellkorrekciókat.

„Jó látni, mennyi önbizalmat adhat egy ilyen beavatkozás a nőknek. Gyakori például, hogy szülés, szoptatás után úgymond „elfárad” a mell, kisebb lesz, elveszíti alakját. A páciensek testbeszédén már az első pillanatban észrevehető, mennyire zavarja őket ez a probléma: sokan jönnek első alkalommal összegörnyedve, a testük előtt keresztbe kulcsolt kézzel, magukat összehúzva. Számomra az jelenti az igazi örömöt és csal mosolyt az arcomra, amikor a háromhetes kontrollra vagy varratszedésre úgy érkeznek, hogy szinte vonulnak a folyosón, mintha kifutó lenne. Sokszor tényleg nagyon szembetűnő a változás. Ha valakinek az önbizalmán tudtam segíteni, az nekem sokat számít. A mellimplantátumról gyakran még mindig azt gondolják, hogy csak a celebeknek meg a plázacicáknak való. Pedig fontos tudni, hogy egy kicsi vagy formáját vesztett mell igenis okozhat pszichológiai problémákat. A megfelelő méret megteremtése, esetleg felvarrással kombinálva komolyan befolyásolhatja egy önbizalom-hiányos nő életét.”

A titok: az elvárások és a realitás összehangolása. Kazay doktor szerint akkor sikeres egy beavatkozás, ha nem nyilvánvaló, hogy itt valami történt, hanem inkább a természetesség, a szép test, arányosabb külső az, ami azonnal szembe tűnik.

„Ez jól tetten érhető például a hialuronsavas feltöltéseknél: a páciens maga is azonnal látja a változást és nagyon jó figyelni, ahogy a tükörbe pillantva elámul az eredménytől. Az egyhetes kontrollon pedig azt meséli, hogy mindenki arról faggatta, hol nyaralt, mennyit pihent, hogy ilyen jól néz ki, ilyen kisimult az arca.”

A mellimplantátumnál is fontos a természetes hatású végeredmény, de Kazay doktor úgy gondolja, mindig a nőnek kell eldöntenie, milyen formát választ, hiszen ő fogja viselni.

„Sokan jönnek műtét előtt a párjukkal, ami jó, hiszen fontos az ő visszajelzése, de a nőnek kell dönteni a formáról és a méretről – a sebésszel egyeztetve. A megfelelő méret egyénileg, mérések alapján állapítható meg. Figyelembe kell venni hozzá , milyen az illető alkata, magassága, dereka, testsúlya, milyen széles a mellkasa. A páciens ezután melltartóval felpróbál különféle méreteket, lefotózom, és azt kérem, aludjon rá párat. Aztán eldöntjük, mi a számára elfogadható, és biztonsággal megoldható.”

Plasztikai műtét előtt egy jó szakember kiszűri, ha valamilyen pszichológiai probléma, esetleg testképzavar áll a háttérben. Ezt aztán egy kérdőív erősítheti meg, amelyet pszichológus szakértő elemez.

„Körülbelül tízből egy esetben fordul elő, hogy nemet kell mondanom a műtétre. Például ha a páciensnek gyönyörű a melle, semmilyen beavatkozásra nincs szükség, ő mégis a testalkatához képest irreálisan nagy implantátumot szeretne. És ez nem csak mellplasztikánál fordul elő. Az orvosnak ismernie és tartania kell a határokat. „

És a női test szakértője szerint mi az, ami igazán széppé tesz egy nőt? A mosolya, a kisugárzása és a humora.

„Nem az a lényeg, a párja meg a szomszédja mit mond róla, hanem az, hogy ha ő belenéz a tükörbe, legyen elégedett a látvánnyal – és ezen kell és lehet segíteni az észszerűség határain belül. De a legfontosabb: mindenkiben van valami szép. Azzal tehetünk a legtöbbet önmagunkért, ha időt szánunk arra, hogy ezt megtaláljuk, és megtanulunk örülni neki. Ettől jön meg az a bizonyos kisugárzás!”

(Csibi Szilvia, Nők Lapja Szépség különszám, 2019/2.)

Kazay doktor úr bemutatkozása itt olvasható.Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Dr. Magyar Sarolta a Miss Bikini szépségverseny zsűrielnöke

Idén Balatonbogláron rendezték meg a rangos Miss Bikini Hungary szépségversenyt, amelynek Dr. Magyar Sarolta, a Premium Plasztikai Sebészet orvosa volt a zsűrielnöke.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.