vissza az előző oldalra

Ön is Amerikai Szépséggé válhat – Kiskegyed Fitt Magazin – Interjú dr. Pataki Gergely plasztikai sebésszel

Média
2011. január 29.

Újdonságok a tengerentúlról

Az ország legkiválóbb plasztikai sebészei rendszeresen képzik magukat és külföldi kongresszusokon vesznek részt, hogy az esztétikai sebészet vívmányait elhozhassák a magyar pácienseknek is. Dr. Pataki Gergely ellátogatott az Amerikai Plasztikai Sebészeti Társaság elnökének klinikájára és több neves amerikai plasztikai sebésznél is járt. Lehetősége nyílt számos új plasztikai eljárás elsajátítására és tökéletesítésére.

Szilikon, botox, lézer

A plasztikai sebészetben és az anti-aging kezelésekben a természetesnek ható, harmonikus eredmények elérése a cél. Ehhez ma a legkorszerűbb lejárások és anyagok állnak rendelkezésünkre, nemcsak Amerikában, hanem itthon is. Gyakorlatunkkal a legmagasabb szintű, személyre szabott ellátást kell biztosítanunk pácienseink számára a fiatalító műtétek és esztétikai kezelések terén.  A legrövidebb idő alatt a legjobb eredményt kell elérnünk. Az életminőség javulása emellett a test és a lélek harmóniájával érhető el. – mondja Pataki doktor.

“Hyaluronsav alapanyagú ránc- és ajaktöltőanyagok továbbfejlesztett változatai jelentek meg a piacon, tartósságuk növekedett.” – számol be tapasztalatairól a doktor úr. A permanens – vagyis nem felszívódó – töltőanyagok közül a szilikon ajak implantátumok is teret hódítanak. „A folyékony szilikon és egyéb korszerűtlen töltő anyagok szerencsére teljesen visszaszorulóban vannak. A botoxot jóval szélesebb indikációs területen és biztonságosabban vetjük be már most is. Ez a gyors, megbízható, fájdalommentes, nem műtéti eljárás nem csak a homlok és a szem körüli ráncok, hanem az arc egyéb, sőt a nyak ráncainak kezelésére is alkalmas. A területek célzottan kezelhetőek, helyesen alkalmazva megmarad, sőt nő az arc kifejezőképessége; a terápia plasztikai sebész szakorvos kezében veszélytelen eljárás. Az új, korszerűbb lézerekkel nagyobb biztonságban és eredményesebben lehet végezni a kezeléseket.”

Az implantátumok is fejlődnek, egyre több fajtájú, formájú és méretű érhető el már itthon is. Amerikában visszatértek a kiváló minőségű kohezív szilikon-gél alapú mellimplantátumokra, ezeket nők tízezreinél használják eredményesen. „A diagnosztikában, az esztétikai problémák feltárásában és megoldásában egyre nagyobb teret nyerő 3D (3 dimenziós) képalkotás a páciens igényeihez igazodó tökéletesebb tervezést és ezáltal jobb eredmény kialakítását teszi lehetővé. Nagy segítség ez a mellplasztikák vagy a zsírszívás tervezése esetén is.” – magyarázza dr. Pataki.

A saját zsírszövet átültetése

„Tudományosan bizonyított, hogy a szervezet egyik részéből származó zsírszövet egy másik helyre beültetve megmaradhat.” – tudjuk meg a saját zsírszövet alkalmazásának területeiről. „E mellett, testünk zsírszövete rendkívül gazdag felnőttkori kötőszöveti őssejtekben.” – folytatja a plasztikai sebész. „A már Magyarországon is alkalmazott saját zsír átültetések valószínűleg nemcsak a zsír térfogatpótló hatásán, hanem a benne lévő kötőszöveti őssejtek és különböző növekedési faktorok regenerációs (esetleg fiatalító) hatásán is alapulnak. Hegek kezelése, arc deformitások, ajak feltöltés, arcfiatalítás, szilikon implantátumok lefedése saját zsírral, nagyajak feltöltés és péniszvastagítás is lehetséges ezzel a módszerrel. Nagy az előrelépés a saját zsírral történő mellnagyobbítás terén is.” – árulja el dr. Pataki.

Az ajak vastagítás új útjai

Az ajakvastagítás leggyakoribb módja az egyre korszerűbb töltőanyagokkal való nagyobbítás. „Ezen anyagok nagy része felszívódó, előnyük, hogy az anyag jól alakítható, kipróbálható és tökéletesen szövetbarát, hiszen a kötőszövet alkotóelemeit tartalmazza; hátránya, hogy hosszú távon adásukat ismételni kell. A népszerű ajakfeltöltés segítségével a vékony, esetleg aszimmetrikus ajkak mérete és formája tökéletesen megváltoztatható. A töltőanyagok teltséget adnak az ajkaknak, mindezt egy gyors, megbízható és egyszerű, nem műtéti eljárás formájában. Amerikából adoptált új eljárás itthon a tartós implantátum beültetése ajakba is, mely szilárd halmazállapotú, rugalmas, szilikon, tehát nem folyékony és használata egyszerű, előnye, hogy az anyag nem szívódik fel. Ezt mi az elsők között alkalmazzuk. A saját zsírtöltéses eljárással is szép eredményeket érünk el.”

Hogyan állítsuk meg az időt?

Amennyiben még nem jött el az arcplasztika ideje, számos egyéb eljárás áll rendelkezésünkre az idő kerekének megállítására vagy visszafordítására. Például a kollagén indukciós terápia hatására fokozódik a bőr kollagén termelése, így az arc fiatalodik, a ráncok kisimulnak, a pórusok összehúzódnak, az aknék, a hegek finomodnak. „Ezt egy speciális eszközzel végezzük. Az eredeti arcvonások megtartása mellett gyors és látványos ránctalanító, bőrfeszesítő hatás érhető el a rádiófrekvenciás bőrfiatalító készülékkel (Thermage), mely a bőralja kötőszövet kollagén építő folyamatát serkenti. Az arc, a nyak már a kezelést követően szabad szemmel észlelhető mértékben feszesebbé válik.” – mondja dr. Pataki. „Fontos még a szálbehúzásos arcfiatalítás is. A ráncfeltöltéshez hasonlóan hosszú ideig érezhető a hatása. Ez egy egyszerű, ambuláns beavatkozás. A szálat a megfelelő mélységbe helyezve a szöveteket meghúzza és az eredményt tartósan konzerválja. Ezt az eljárást is rendszeresen végezzük.”

Ráncfeltöltés

A ráncfeltöltés gyors, megbízható, fájdalommentes, nem műtéti eljárás, amellyel korrigálhatóak az életkor előrehaladtával megjelenő ráncok, megváltoztatható az arckontúr. Ránctalanítást lehet végezni a homlok ráncain, a szemöldök közti és az alsó vagy felső ajkak körül megjelenő apró ráncokon, illetve az orrszárny-szájzug közötti redőn, de sok más helyen is. A bőr megfelelő mélységébe juttatott töltőanyagok alkalmasak az arckarakter formázására is, segítségükkel célzottan emelhetőek ki az arc előnyös vonásai.

Fontosak az antioxidánsok is!

Az öregedést-gátló, azaz anti-aging programok tartalmazzák a táplálkozástudomány legújabb vívmányait is. „Az idei anti-aging világkonferencián sok előadás méltatta az öregedés kapcsán a sejtvédő szabad gyök teóriát, mely szerint az ismert antioxidáns anyagok, a C Vitamin, az E Vitamin, a Q10 koenzim, a liponsav és a karnozin fontos védőszerepet töltenek be szervezetünkben.” – árulja el a doktor úr. Ezeket többnyire mind ismerjük korábbról, de számos hatásukat csak most bizonyították és publikálták.”Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Milyen mellimplantátum a megfelelő számomra? Dr. Kazay Szilárd plasztikai sebész a mellnagyobbításról

Dr. Kazay Szilárd, a Premium Plasztikai Sebészet orvosa alapvető információkat oszt meg a mellnagyobbításról, illetve arról, hogy milyen implantátum használata a legmegfelelőbb a mellplasztikai beavatkozás alkalmával.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.