Teherbeesés mellnagyobbítás után

2019-05-29

Tisztelt Dr. Fekete Attila! Szeretnék tisztán látni azzal kapcsolatban, hogy az implantátumos mellnagyobbítást követően meddig nem ajánlott teherbe esni a szövődmények miatt? Növeli -e ez a tokzsugor esélyét az ominózus 3-7 hónapban, amiről írtak? Milyen befolyással bírhat ez a gyógyulási folyamatokra? Azzal tisztában vagyok, és elfogadom, hogy a mell alakját nagyban befolyásolja egy terhesség és az azt követő szoptatás. Köszönettel: Lilla


Dr. Fekete Attila

Kedves Lilla!

Implantátummal történő mellnagyobbítás után a mell nagyjából 6 hónap múlva kerül a „végleges” állapotba, de nyilván ez után is változik még, de lassan és folyamatosan.

A teherbeesés a műtét után legalább fél évvel a legbiztonságosabb a mell számára, mivel ekkorra éri el a tok azt a szerkezetet, melyet a terhesség alatt fokozatosan termelődő női hormonok nem változtathatnak meg előnytelenül. A gyógyuló seb és az érés alatt lévő heg miatt tehát érdemes megvárni a hat hónapot, de az élet hozhat más variációkat is, és szép számmal vannak pacientúránkban olyanok, akik a műtét utáni hetekben vagy hónapokban estek teherbe.

A terhesség és a szoptatás a mell méretváltozása és rostjainak kitágulása révén hat a mell alakjára, adott esetben egy implantátummal előfeszített szövetrendszerre.

A mellplasztika utáni szülés és szoptatás hormonváltozása egyénileg változatos mértékben hat a mellek esztétikai állapotára, konzisztenciájára. Van akinek alig változik a melle, talán a szoptatás még előnyére is válik, és van, akinek implantátumcserere vagy felvarrásra vagy a kettő kombinációjára lesz szüksége. Fontos, hogy megfelelő, szövetkímélő technikával végzett beültetés esetén az implantátummal megnagyobbított mellekkel is lehet szoptatni!

Üdvözlettel:

Dr. Fekete Attila

Plasztikai sebész, kézsebész és traumatológus szakorvos.


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Mellplasztikai műtétek

Itt tájékozódhat a különböző mellplasztikai beavatkozásokról: pl. mellnagyobbítás implantátummal vagy saját zsírral, mellfelvarrás és kombinált műtétek.

Kapcsolódó média tartalom

Testünkről és a plasztikai sebészetről – az Elle Magazin cikke

Testünk tükrében A plasztikai sebészeti szakma gyógyító lehetőségeiről kérdezte az ELLE dr. Pataki Gergelyt. Szervezetünk öngyógyulási képessége, önkorrekciója páratlan – mondja dr. Pataki Gergely, plasztikai sebész… – A plasztikai sebészet az orvoslás egyik legdinamikusabban fejlődő szakterülete és korábban hihetetlennek gondolt lehetőségeket ad az emberiségnek. Helyreállít és fiatalít, mert az elvárások egyre nagyobbak és a szépségideál

Kapcsolódó média tartalom

Saját zsírszövet átültetésével történő mellnagyobbítás

Jó hír azoknak, akiket eddig csak az tartott vissza a mellnagyobbító műtéttől, hogy nem akartak idegen anyagot (implantátumot) behelyeztetni a testükbe: már saját zsírszövet átültetésével is elvégezhető a beavatkozás! Akinek a természet kicsi melleket, de nagy hátsót, vagy erős combokat adott, az most már akár meg is cseréltetheti az előnytelenül elhelyezkedő zsírmennyiséget: a többletet a


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.