Szemkörnyék plasztika, szemhéjak elrejtése

2019-04-20

Tisztelt Doktornő! 25 éves férfi vagyok és fiatal koromtól fogva mindig is zavart a szemeim kinézete mely kihat pszichésen is mindennapjaimra. Olyan "szomorú" tekintetet adnak át. Olyan mintha lógna, vagy meg lenne ereszkedve az egész szem körülötti bőröm. A kérdésem a következő lenne. Mennyire lehetne el érni plasztikával egy úgymond mandula szem és takart szemhéj hatást? Sokat utána olvastam a témában és főképp külföldi oldalakon találtam rá ilyen jellegű beavatkozásokra melyek eredményei nagyon tetszetősek. Úgy értem, hogy a felső szemhéjaim ne lennének ennyire le ereszkedve / meg növekedve (ptosis) valamint szemhéjaim és szemöldökeim közötti részen, a "gödrös" részt fel tölteni saját zsírral? Erről sok helyen olvastam. Hogy rejtett szemhéjakat érhessünk el. Valamint alsó szemhéjaimat feszesebbé tenni, följebb húzni mert eléggé le lógnak. Szóval úgymond egy "kisebb szem" hatását elérni. Egy "morcosabb", férfiasabb hatást. Úgy vettem észre, hogy rajtam kívül még jó páran "szendvednek" ezzel a problémával. Esetleg szemöldökeimet lejjebb lehetne-e "hozni" ? Mennyire lennének ezek a beavatkozások tartósak? Hozzávetőlegesen mekkora összegbe kerülne a beavatkozás? Tudom, hogy komplex a kérdés és nehéz rá válaszolni de csak egy körülbelüli, maximális összeg? Csatolok fotókat és saját fotót is, hogy mire is gondolok pontosan. Önöknél lenne-e erre lehetőség és milyen mértékben? Köszönöm előre is válaszát! UI: Elnézésüket kérem, amiért e-mail címen és nem az oldalukon keresztül írok. Az oldalukon nem találtam fénykép csatolására lehetőséget. Remélem választ kapok a kérdésemre, mert pontosan nem tudtam kihez tudnék fordulni idehaza a problémámmal és önről csupa jót hallok Doktor úr. Üdvözlettel: Róbert


Dr. Magyar Sarolta

Kedves Róbert!

Köszönjük érdeklődését.

Az Ön által küldött fotó bár egy kicsit torzítva készült, jól látszik rajta, amiről beszél. A szemöldöke magasabban van, mint az Ön által mutatott férfiaké, ezt lejjebb hozni nem lehet, javasolt elfogadni. Meg lehet próbálni a botox kezelést, ez csak annyiban segít, hogy mimika közben ne tudja még feljebb húzni. Szerintem nem lesz elég hatékony.

Lehet még a szemöldököt saját zsírral tölteni, ezáltal erősebben kiemelkedik, férfiasabb lesz. Nem javaslom a felső szemhéj saját zsírral való teltebbé tételét, mert nehezebbnek fogja tőle érezni a szemnyitást, és esetleg rosszabb lesz tőle az Ön által említett ptotikus tekintet. Azaz a felső szemhéj vonala a pupillához képest esetleg még lejjebb fog futni. Ezt a problémát is említette.

Megnézve a távolságot, nem javaslom a ptosis elleni műtétet, mert egyrészt nincs ptosisa, másrészt, ha ennek ellenére mégis ki szeretnénk metszeni a Müller-izomból, akkor könnyen áteshetünk a ló másik oldalára, és olyan csodálkozó szemei lesznek, amilyenre nem vágyik. Plusz még aszimmetrikus is lehet, és az erőteljes szemöldökkel is disszonanciában lesz.

Az alsó szemhéja széle lejjebb ívelődik, mint az átlag, vagy mint a képeken látható uraké. Kivéve a harmadikat. Ezt a műtétet Önnél is el lehetne végezni, és esztétikusabbá, zártabbá tenné a szemrést, a tekintetét. Ehhez hozzájönne még egy járomív, középarc sajátzsír-töltés (a zsírszövethiány ennek a problémának a gyökere), ez még harmonikusabbá tenné az arányokat.

Az árakról személyes konzultáció keretein belül kaphat bővebb tájékoztatást.

Vígasztalásul megsúgom Önnek, hogy az ilyen zárt állású szemmel élő férfiak, mint a második és ötödik képen láthatók, felső szemhéjplasztikára és szemöldökemelésre vágynak, hogy jobban kilássanak 😉

Üdvözlettel:

Dr. Magyar Sarolta

Szemész szakorvos, arcesztétikai specialista.


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Arcfiatalító eljárások

Itt tájékozódhat a különböző műtéti vagy minimálisan invazív arcfiatalítási eljárásokról, pl. arcplasztika, Belkyra, ránctalanítás saját zsírral, botoxszal és hialuronsavval.

Kapcsolódó média tartalom

Pataki doktor a sajátzsír-beültetésről és a plasztikai sebészetről a Hír TV Gyógyhír című műsorában

Dr. Pataki Gergely több, mint egy évtizede kezdett el foglalkozni a saját zsírszövet átültetésével. Saját eredményes technikát dolgozott ki, ennek alkalmazása már mindennapos a páciensek ellátásában. Ennek alkalmából készített riportot a Hír TV Gyógyhír című műsora.

Kapcsolódó média tartalom

Frabato hialuronsavas plasztikai feltöltése az Édes Életben (TV2, 2013.)

Elégedetlen táskás szemeivel Frabato, ezért hialuronsavas plasztikai feltöltés mellett dönt. A beavatkozás gyors, látványos és fájdalommentes, de utána még órákig érzéketlen a mágus arca.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.