Szem alatti karikák, táskák

2020-06-25

Kedves Doktornő! 21 éves korom ellenére nagyon sötét karikásak a szemeim és mélyedés is megjelent pár éve, és nagyon szeretném hialuronsavas vagy sajátzsírral való feltöltéssel ezt orvosolni. A problémám az, hogy nagyon félek a tűktől, vérvételen is többször ájulás közeli állapotba kerültem. Azt szeretném kérdezni, hogy tud e bármilyen megoldást, van e tapasztalata vagy esetleg van e javaslata olyanoknak, akik olyan problémákkal küzdenek, mint én, vagy inkább nem javasolná a beavatkozást emiatt? Válaszát előre is köszönöm! Anikó


Dr. Magyar Sarolta

Kedves Anikó!

A szem alatti sötét karikák több okból eredhetnek. A fiatal korban is meglévő barnás-szürkés elszíneződés a felszínes hám rétegében lerakódott anyagokból származik. Ez lehet genetikai eredetű, esetleg anyagcseréből adódó. Ennek enyhítésére a sminken kívül, peptid és különféle egyéb, változatos anyag tartalmú kozmetikai készítmények léteznek, ezen kívül javasolt Schüssler sókkal foglalkozó arcdiagnosztát felkeresni. Segíthet még a Plasmage kezelés. Sajnos ezekkel kapcsolatosan nem rendelkezünk referenciákkal.

Következő probléma lehet a lapos arccsontozat, amikor a szem alatti volumen eleve, már gyermekkorban is kevés, gyermek korban is már karikás szemeket okozó jelenség. Ehhez jöhet még vizenyő hajlam. Ezen esetben az árnyékképződés jelenti a karikásodás okát, ezt lehet az csontfelszínre adott hialuronsavval, még inkább sajátzsírral domborúbbá, teltebbé tenni.

Az idő előrehaladtával ehhez adódik hozzá még a volumen veszteség, ami még az erős járomívű, domború arccsonttal rendelkező arcokon is megjelenik előbb-utóbb. 21 évesen azt gondolom, ilyen problémája még nincs.
A tűfóbia bizony problémát jelent mind a sajátzsír, mind a hialuronsav töltésnél. Ennek leküzdésére szorongáscsökentő tablettát adunk, és pszichésen vezetjük a pácienst, ez szokott segíteni. Altatás nem igazán jön szóba, mert gyakorlatilag drágább ennek költsége, mint maga a beavatkozás, körülményesebb és veszélyesebb. Az, hogy a vérvételnél majdnem elájul, nem jelenti azt, hogy egy ilyen beavatkozás is megviseli. Általában az a tapasztalatom, hogy a szépségért leküzdik az emberek ezeket a félelmeiket. Csak biztatni tudom!

Üdvözlettel:

Dr. Magyar Sarolta

Szemész szakorvos, arcesztétikai specialista.


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Arcfiatalító eljárások

Itt tájékozódhat a különböző műtéti vagy minimálisan invazív arcfiatalítási eljárásokról, pl. arcplasztika, Belkyra, ránctalanítás saját zsírral, botoxszal és hialuronsavval.

Kapcsolódó média tartalom

A hegek kezelésének új technikái

A rosszul gyógyult sebek helye, a hegek sok pszichés problémát okozhatnak, az önértékelési zavarok, a megrendült önbizalom pedig megnehezíti a mindennapokat. Nem kell ahhoz pszichológusnak lenni, hogy megértsük, sok esetben már attól jobban érzi magát a páciens, ha tudomást szerez arról, van lehetőség a hegek esztétikusabbá tételére. Számos új kezelési mód létezik, amelyek mind a

Kapcsolódó média tartalom

A szépség, mint hosszú távú befektetés – néhány kérdés a hialuronsavas ráncfeltöltésről

9 kérdés a ráncfeltöltésről – Kiskegyed FITT 2012. január – februári szám A szépség az egyik legjobb befektetés a jövőbe – vallja ezt sok páciens, erre buzdít a média is. A gazdasági válság ugyan visszavetette a műtétek számát, de a kisebb vagy nem invazív műtéti eljárások száma ezzel párhuzamosan nőtt. Tények a hialuronsavról Tény, hogy


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.