Ráncfeltöltés Restylane injekciókkal

2013-06-01

Tisztelt Doktor Úr, december végén volt a szemem környékén ráncfeltöltésem Restylane injekciókkal. Sajnos a töltőanyag nem oszlott el egyenletesen a szemem alatt, hanem kis csomócskákban kidudorodik, ettől az összhatás rosszabb lett, az egyenetlen bőrfelszíntől táskás kinézetű a szemem. Abban reménykedtem, hogy hamar felszívódik az anyag, vagy legalább a csomók eltűnnek, de egyelőre nem látom, hogy bármi változás lenne. Azt szeretném megkérdezni, van-e olyan módszer vagy akár hatóanyag, amivel elő lehet segíteni a felszívódását a hialuronsavnak, vagy legalább el lehet érni azt, hogy a csomócskák eltűnjenek. Előre is köszönöm a válaszát, üdvözlettel, Jolánka


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem ! Tisztelt Jolánka !

Számos oka lehet a szem alatti karikák hialuronsavas feltöltés utáni rosszabbodásának, és ebből kifolyólag a páciens elégedetlenségének. (a páciens itt legtöbbször a szemek alatti terület beesettségére, karikákra, a könnyárok túlzott láthatóságára panaszkodik.

Gyakori problémák: -nem közvetlenül a csonthártya fölé kerül a beadott anyag, hanem a felületes rétegekbe, ezáltal csomós, egyenetlen hatást generál -nem jó minőségű anyag kerül a szervezetbe -nem elegendő anyag kerül a szem alatti területre -túl sok anyag kerül befecskendezésre -szöveti állapot miatt a pácies nem alkalmas ilyen beavatkozásra -a fenti öt ok kombinációja Egy ilyen nehéz beavatkozásnál igen fontos, hogy az esztétikai plasztikai sebészetben jártas plasztikai sebészt válasszunk orvosunknak. Sem egy fogorvos szájüregben való jártassága, sem egy szemész szemkörnyéki területeken való jártassága nem helyettesíti a plasztika sebészeti képzést és a szép (olykor tökéletes) eredmények eléréséhez szükséges látásmódot. Egy kozmetikus képzettsége általában pedig messze nem éri el a beavatkozáshoz szükséges kívánalmakat !

Egy nem plasztikai sebész kedvessége nem pótolja a szakértelmet, az kevés a szép eredmények eléréséhez! Megoldásként négy lehetőség kínálkozik: – megvárni, míg felszívódik az anyagg – mellétölteni, hogy az egyenetlenséget kezeljük (prémium hialuronsav, de pl sajátzsír is lehet) – egy hialuronidáz (hialuronsav bontó) enzimmel eltávolítani az anyagot – ha az alsó szemhéj területes fesztelen (bőrfelesleg van), megfeszíteni egy szemhéjplasztikával, bízva abban, hogy a feszesebb bőr az egyenetlenségeket eltakarja.

Kérem, forduljon plasztikai sebészhez szem alatti karikáival. Amennyiben, gondolja mi is segítünk !

dr. Pataki Gergely

Plasztikai sebész és sebész szakorvos


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Arcfiatalító eljárások

Itt tájékozódhat a különböző műtéti vagy minimálisan invazív arcfiatalítási eljárásokról, pl. arcplasztika, Belkyra, ránctalanítás saját zsírral, botoxszal és hialuronsavval.

Kapcsolódó média tartalom

A szépség, mint hosszú távú befektetés – néhány kérdés a hialuronsavas ráncfeltöltésről

9 kérdés a ráncfeltöltésről – Kiskegyed FITT 2012. január – februári szám A szépség az egyik legjobb befektetés a jövőbe – vallja ezt sok páciens, erre buzdít a média is. A gazdasági válság ugyan visszavetette a műtétek számát, de a kisebb vagy nem invazív műtéti eljárások száma ezzel párhuzamosan nőtt. Tények a hialuronsavról Tény, hogy


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.