Poliuretán felületű mellimplantátum

2016-05-10

Kedves Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék milyen márkájú mellimplantátumokkal dolgoznak, poliuretán felületű érdekelne. Mit lehet tudni, hogy mi az előnye egy ilyen implantátumnak? Szeptemberben szeretnék mellnagyobbítást, mennyire reális a várakozási időt figyelembe véve? Köszönöm: Evelin


dr. Pataki Gergely

Kedves Evelin!

Jelenleg csak a német Polytech cég gyárt érvényes engedélyekkel rendelkező poliuretán (polyurethan) felületű mellimplantátumot magyarországi felhasználásra.

Jelenleg csak a német Polytech cég gyárt érvényes engedélyekkel rendelkező poliuretán (polyurethan) felületű mellimplantátumot magyarországi felhasználásra. Több száz változat érhető el kerek és anatómiai formával, illetve különböző méretekben. A poliuretán felületű mellimplantátumot, arra alkalmas egyénnek szabad beültetni. Indikációját csakis plasztikai sebészével együtt tudja meghatározni. Individuálisan kell mérlegelni, egyáltalán nem mondható ki, hogy ez a bevonat a legjobb, csak az, hogy adott szöveti állapotnál, rugalmasságnál, adott esetben ez az egyik legjobb választás lehet.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy a poliuretán habbal bevont implantátumok hatékonyak a tokzsugorodás csökkentésére, ha összehasonlitják a sima felületűekkel és texturáltakkal (érdes felszínű). A habbal bevont poliuretán egy szoros kölcsönhatást vált ki az implantátum és a környékén levő szövetek közt. A poliuretán hab speciális felülete akadályozza a kötőszövetes tok egyirányú (lineáris) képződését, hozzájárulva a kollágénrostok többirányú képződéséhez. A poliuretán borítás körül kialakult kötőszövetes struktúra által az összehúzódási erő “sokirányú” lesz az egy irányú orientáció helyett, ezáltal csökkentve a tokzsugorodás valószínűségét, a “kapszuláris” összehúzodást. Másik előnye a PU habbal bevont implantátumnak, az implantátum tokja és a körülötte képződött szövetek közti stabil egység, mely az implantátum elmozdulását akadályozza.

mellnagyobbításról még több információt talál ide kattintva: facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely

Plasztikai sebész és sebész szakorvos


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Mellplasztikai műtétek

Itt tájékozódhat a különböző mellplasztikai beavatkozásokról: pl. mellnagyobbítás implantátummal vagy saját zsírral, mellfelvarrás és kombinált műtétek.

Kapcsolódó média tartalom

Mi a titka a tökéletes mellnagyobbításnak? Mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye? Miért fontos a minőség?

Dr. Pataki Gergely egyik specialitása az esztétikai műtéteken belül a mellplasztika, több szépségkirálynő és ismert modell alakját varázsolta szebbé, és rendszeresen ültet be implantátumot sportolóknál is. Arról kérdeztük, hogy mi a titka a tökéletes mellnagyobbításnak, mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye, továbbá arra, hogy mi lehet a hosszú távon az elégedett páciens és egy elégedett páciensekkel

Kapcsolódó média tartalom

Pataki doktor a sajátzsír-beültetésről és a plasztikai sebészetről a Hír TV Gyógyhír című műsorában

Dr. Pataki Gergely több, mint egy évtizede kezdett el foglalkozni a saját zsírszövet átültetésével. Saját eredményes technikát dolgozott ki, ennek alkalmazása már mindennapos a páciensek ellátásában. Ennek alkalmából készített riportot a Hír TV Gyógyhír című műsora.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.