Pectus excavatum

2012-09-28

Jó napot! A kérdésem az lenne, hogy a TB olyan esetben sem támogat mellfelvarrást, ha nekem Nuss műtét után a fém behelyezése és kivétele miatt sérültek a mellizmok? Köszönettel K.V.


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

A Nuss műtét során a széles mellizom belső csipkéit felemelhetik, eltávolíthatják, de ez nem jelent közvetlen ok-okozati összefüggést a mell megereszkedésével. A kérdés rendkívül speciális és én legszívesebben egy erre szakosodott Bizottság döntésére bíznám az ügyet. Javaslom, hogy keressen fel plasztikai sebész kollégát (ez esetben állami kórházban) és amennyiben Ő lát valamilyen igazolható összefüggést a fenti műtét és a mellállomány megereszkedése között, az emlőbizottsághoz fordulhat.
Szívesen adunk tanácsot !

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Kapcsolódó média tartalom

Szépészeti turizmus

A jövőben Magyarország lehet a célállomás az eddig Thaiföldön magukat plasztikázni kívánó Európaiak számára… (ECHO-TV)