Nagy mellek – mellkisebbítés

2013-08-22

Tisztelt Doktor Úr! A következő kérdéssel fordulok Önhöz: Elég nagyok a melleim és mellkisebbítésen gondolkodom. Melltartó méretem 80/F (mell alatti bőség 79 cm, mellbőség 102 cm). B/C méretet szeretnék. Az volna a kérdésem, hogy egy átlagos B-s vagy C-s mell kb. hány grammot nyom? Jelenlegi méreteim miatt eléggé fájnak a vállaim és rossz a tartásom is. Megoldható e méreteim alapján a mellkisebbítés? Köszönettel. D.


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

A méretváltás, amit Ön leír (F-ből B/C-t szeretne) megoldható.
A mellek súlya függ a zsírszövet és a mirigyállomány arányától és egyénenként változó. A mellek súlyát -körülményesen- Archimédesz törvénye alapján hozzávetőlegesen ki lehet számítani. (Kell egy olyan edény,melybe a melle belefér, innentől kezdve: “minden víz bemártott test annyit veszít súlyából, amennyi az általa kiszorított víz súlya”)
Amit Ön szeretne – az gondolom – az a TB támogatás ! Ehhez felesleges a mell műtét utáni súlyát tudni. A szabály úgy szól, hogy akkor támogatható mellkisebbítés, ha az emlőnként eltávolított szövet súlya meghaladja a testsúly fél százalékát ! (70 kg-os hölgynél pl. 350 gramm mellenként)
Ezt sok mindentől függ -pl. a mell formájától, az alkalmazott műtéti megoldástól stb.
Keressen fel egy plasztikai sebészt és vizsgálat után megkaphatja a választ, hogy megfelel-e a kritériumoknak. Kérdéseire csak személyes vizsgálat adhat választ !

Minden jót !

dr. Pataki Gergely

Plasztikai sebész és sebész szakorvos


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Mellplasztikai műtétek

Itt tájékozódhat a különböző mellplasztikai beavatkozásokról: pl. mellnagyobbítás implantátummal vagy saját zsírral, mellfelvarrás és kombinált műtétek.

Kapcsolódó média tartalom

Mi a titka a tökéletes mellnagyobbításnak? Mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye? Miért fontos a minőség?

Dr. Pataki Gergely egyik specialitása az esztétikai műtéteken belül a mellplasztika, több szépségkirálynő és ismert modell alakját varázsolta szebbé, és rendszeresen ültet be implantátumot sportolóknál is. Arról kérdeztük, hogy mi a titka a tökéletes mellnagyobbításnak, mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye, továbbá arra, hogy mi lehet a hosszú távon az elégedett páciens és egy elégedett páciensekkel

Kapcsolódó média tartalom

A hegek kezelésének új technikái

A rosszul gyógyult sebek helye, a hegek sok pszichés problémát okozhatnak, az önértékelési zavarok, a megrendült önbizalom pedig megnehezíti a mindennapokat. Nem kell ahhoz pszichológusnak lenni, hogy megértsük, sok esetben már attól jobban érzi magát a páciens, ha tudomást szerez arról, van lehetőség a hegek esztétikusabbá tételére. Számos új kezelési mód létezik, amelyek mind a


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.