Mellplasztikai műtét

2012-05-09

Tisztelt Dr. Úr! Nemsokára 1 éves lesz a mellplasztikai műtétem.Szeretném megkérdezni Öntől, hogy lehet-e már ilyenkor mammográfiai vizsgálat helyett, CT vizsgálattal megnézni a mellek állapotát.Úgy hallottam, hogy ez a vizsgálat fájdalom mentes és pontosabb eredményt is ad, mivel a protézis mögötti részt is látni lehet. Úgy mondják ezt a vizsgálatot hason fekve csinálják nem úgy mint a mammográfiát. Köszönöm megtisztelő válaszát Hóvirág


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem/Uram!

Semmi esetre sem javaslom a CT-t, mivel annak sugárdózisa nagy és felbontóképessége a mell esetében nem éri el az MRI-jét.
A standard vizsgáló eljárás az Ön esetében az ultrahangos vizsgálat.
Pontosabb eredményt adhat, de drága vizsgálat az MRI (MRT vagy MR – Mágneses Rezonancia Tomográfia).

Kérem, hogy informálódjon még itt is: http://www.drpataki.hu/mellnagyobbítas

Üdvözlettel :

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Mellplasztikai műtétek

Itt tájékozódhat a különböző mellplasztikai beavatkozásokról: pl. mellnagyobbítás implantátummal vagy saját zsírral, mellfelvarrás és kombinált műtétek.

Kapcsolódó média tartalom

Mire kell figyelni egy implantátumcserénél?

Riportrészlet Konkoly Ágnessel és dr. Pataki Gergellyel a mellimplantátum cseréjénél legfontosabb körülményekről, tényezőkről.