Mellnagyobbítás saját zsírszövettel

2013-03-12

Tisztelt Doktor Úr! Mennyire "vakmerőség" belevágni egy zsírbetöltéssel végzett mellnagyobbításba? Mennyire biztonságos a szilikonos megoldás (úgy értem, hogy utána nem lépnek fel komplikációk, kellemetlenségek)? A mellnagyobbítás zsírbetöltéssel több műtéttel történik, tehát több részletben adják be az anyagot? Hány éves múltja van Magyarországon ennek a technikának? Mennyi a felépülési idő egy esetleges beavatkozást követően? Válaszát előre is köszönöm: Liza


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem ! 

Sok hasonló kérdés miatt engedje meg a kissé részletes választ/elemzést:

A saját zsírszövet átültetésével végzett mellnagyobbítás tudományosan és nemzetközi szinten szakmailag elfogadott eljárás, mely korábban  az eredmenyesség és a szövődmény kockázatának pontos ismerete hianyaban még kérdéses eljárás volt.

Néhány mondat a zsírszövetről ill. terápiás alkalmazásukról: Tudomanyosan bizonyított, hogy a szervezet egyik részéből származó zsír egy másik helyre beültetve megmaradhat.

A már Magyarországon is több plasztikai sebészeten alkalmazott saját zsír átültetések valószínűleg nem csak a zsír volumenpótló hatásán, hanem a benne lévő kötőszöveti (mesenchymalis) őssejtek és különböző növekedési faktorok regenerációs (esetleg rejuvenációs) hatásán alapulnak : hegek kezelése (alá injektált zsírszövettel), arc deformitások (kiegészítésnek egyéb műtétet mellé: Romberg deformitás stb.), ajak feltöltés, arc fiatalítás, szilikon implantátumok, expanderek lefedése saját zsírral, nagyajak feltöltés, pénisz vastagítás. Ezeknél a eseteknél egyre jobb eredményekről számolnak be a kollégák a nemzetközi szakirodalomban is.
Emlővolumen növelés is lehetséges a fenti módszerrel !
Mintegy 12 éven át amerikai, japán és európai klinikákon folytak kísérletek, melyek során leszívással nyert saját zsírszövettel és az ebből származó saját kötőszöveti őssejtekkel növelték az emlőket . A kutatás további kísérleteket igényelt. 2009-re történt meg a kellő számú képalkotó és utóvizsgálat, hogy a sajátzsír átültetést (beültetést) mellnagyobbításra is alkalmazhassuk. A 2010-es amerikai kongresszuson számoltak be több vizsgálat kedvező eredményéről, ami lendületet adott a mellnagyobbítás eme alternatívájának.”
Ma már részletes kutatási adatok, elemzések, illetve magas szintű orvosi bizonyítékok támasztják alá, hogy a mellnagyobbítás saját zsírral nem hordoz nagyobb kockázatot, mint más mellplasztikai eljárás. Nem igazolódott az a feltevés sem, hogy az átültetett zsírban lévő őssejtek és növekedési faktorok szerepet játszhatnak a melldaganat kialakulásában. A zsírszövet elmeszesedése okán bizonyos radiológiai vizsgálatok kapcsán észlelt jelek sem zavarják a gyakorlott radiológusokat. Ezek miatt a technikát a legtöbben már nem utasítják el.

Magyarorszagon is többéves multja van a zsirral torteno mellnagyobbitasnak. A felepules, ha nincs komplikacio viszonylag rovid.

Ha a paciensnek a riziko és az eredményesség feltarasaval sajat-zsirtoltessel kis (150-180 ml) terfogatnovekedest igerunk es a paciens ezt elfogadja, akkor a beavatkozas elvegezheto. Tudni kell, hogy adott esetben – a jelenlegi technikákkal – 2 vagy 3 beavatkozás is szükséges lehet a kívánt eredmény eléréséhez.

A zsírtöltéses technikák és műszerek szinte hetente fejlődnek és egyre jobb eredmények elérését teszik lehetővé.
A jövőben (5-10 éves távlatban) egyre jobb technikák kidolgozása valósul meg, melyek  megfelelően és egyre jobban  kontrollalhato modon zsirszoveten es szelektált saját őssejteken alapuló szilikon-mentes emlőnagyobbítást tesznek majd lehetővé .

Mindezek utan (es ellenere) ha On a jelenlegi legeredményesebb mellnagyobbito eljarast keresi > marad a szilikon-implantátum.

A szilikon mellimplantátum terfogatnövelő hatásának azonban a mai napig nincs alternatívája. A szilikontól és a megnagyobbításra használt kiváló minőségű implantátumoktól egyébként nem kell félni, ezt sok évtizedes orvosi tapasztalat és elégedett páciensek milliói tanúsíthatják.

Remélem kérdéseire választ kapott. Ha nem, kérem keressen további információkat a honlapon (http://www.drpataki.hu/ujdonsagok-uj-modszerek ) oldalon vagy egyeztessen idopontot, hogy szemelyesen kaphasson valaszt tovabbi kerdeseire !

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

Plasztikai sebész és sebész szakorvos


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Mellplasztikai műtétek

Itt tájékozódhat a különböző mellplasztikai beavatkozásokról: pl. mellnagyobbítás implantátummal vagy saját zsírral, mellfelvarrás és kombinált műtétek.

Kapcsolódó média tartalom

Mi a titka a tökéletes mellnagyobbításnak? Mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye? Miért fontos a minőség?

Dr. Pataki Gergely egyik specialitása az esztétikai műtéteken belül a mellplasztika, több szépségkirálynő és ismert modell alakját varázsolta szebbé, és rendszeresen ültet be implantátumot sportolóknál is. Arról kérdeztük, hogy mi a titka a tökéletes mellnagyobbításnak, mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye, továbbá arra, hogy mi lehet a hosszú távon az elégedett páciens és egy elégedett páciensekkel

Kapcsolódó média tartalom

Saját zsírszövet átültetésével történő mellnagyobbítás

Jó hír azoknak, akiket eddig csak az tartott vissza a mellnagyobbító műtéttől, hogy nem akartak idegen anyagot (implantátumot) behelyeztetni a testükbe: már saját zsírszövet átültetésével is elvégezhető a beavatkozás! Akinek a természet kicsi melleket, de nagy hátsót, vagy erős combokat adott, az most már akár meg is cseréltetheti az előnytelenül elhelyezkedő zsírmennyiséget: a többletet a


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.