Mellnagyobbítás és szoptatás

2015-10-24

Kedves Doktor Úr! Világéletemben nagyon zavartak a kis melleim. Mindig szerettem volna nagyobbat, formásabbat. Most alakult úgy az életem, hogy vállalkoznék a műtétre, de már 29 éves vagyok, így valószínű, hogy néhány éven belül kisbabát szeretnénk a párommal. Muszáj megvárnom a szoptatási időszak végét a plasztikával, vagy elvégezhető akár most is anélkül, hogy később baj lenne belőle? Mindenképpen szeretnék majd szoptatni! Köszönettel: Claudia


dr. Pataki Gergely

Kedves Claudia!

A megfelelő szaktudással és minőségi implantátummal, illetve eszközökkel elvégzett mellnagyobbítás nem szokta befolyásolni a szoptatást, így semmi akadálya annak, hogy már a családbővítés előtt is olyan keblekkel éljen, amilyenekre vágyik.

Noha a műtéti kockázatok között valóban szerepel, hogy a tejmirigyek és -vezetékek sérülhetnek, mell alatti kisebb bemetszésből elvégzett implantátum-beültetés esetén ez ritka és szokatlan következmény.

Javaslom, hogy jöjjön el egy konzultációra, ahol a magyarázat mellett ábrákkal is szemléltetjük, mi történik pontosan a mellnagyobbítás során, és személyesen is felteheti a további kérdéseit!

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Mellplasztikai műtétek

Itt tájékozódhat a különböző mellplasztikai beavatkozásokról: pl. mellnagyobbítás implantátummal vagy saját zsírral, mellfelvarrás és kombinált műtétek.

Kapcsolódó média tartalom

Saját zsírszövet átültetésével történő mellnagyobbítás

Jó hír azoknak, akiket eddig csak az tartott vissza a mellnagyobbító műtéttől, hogy nem akartak idegen anyagot (implantátumot) behelyeztetni a testükbe: már saját zsírszövet átültetésével is elvégezhető a beavatkozás! Akinek a természet kicsi melleket, de nagy hátsót, vagy erős combokat adott, az most már akár meg is cseréltetheti az előnytelenül elhelyezkedő zsírmennyiséget: a többletet a