Mellnagyobbítás

2011-11-20

Tisztelt Dr.Úr! Olyan problémával fordulok Önhöz hogy karácsony előtt lesz egy mellnagyobbító műtétem!Jelenleg 75/B a melltartó méretem és az orvosom azt tanácsolta h 300cc implantátumot válasszam mert ezzel még természetes hatást lehet elérni!De attól félek hogy még ígyis kicsi lesz és eléggé elvagyok emiatt keseredve!Ön mit tanácsol?nem szeretnék ugy járni hogy az egész csak kidobott pénz legyen mert nem leszek megelégedve a mérettel!A 300cc mennyire számít nagynak?75/b-nél mennyivel lesz nagyobb? Válaszát előre is köszönöm Ildikó


dr. Pataki Gergely

Tisztelt Hölgyem ! Kedves Ildikó !

Testük anatómiai tulajdonságai, testmagasság, mellkasszélesség mellett sok egyéb tényező (pl. bimbók nagysága, egymástól viszonyított távolsága) határozza meg azt a méretet, mely egy szépnek és objektíven és szubjektívan nézve „elég nagynak” hat. Természetesen más és más mindenki számára a “szép” megítélése is.
Azt, hogy Önnek egy 300 köbcentis implantátum megfelelő-e, egy személyes konzultáció során tudnám eldönteni méretpróbával, számítógépes modellezéssel és Önnel folytatott részletes beszélgetéssel. Mivel én Önt még fotón sem láttam, és más orvost választott, kérem Vele próbálja megbeszélni kérdéseit elsősorban.
Én még az alábbiakban tudok segíteni:
1. Kérem informálódjon itt is: http://www.plasztikai.hu/mellnagyobbitas

2. A mellméreteket magának is kimérheti hozzávetőlegesen egy egyszerű otthoni eljárással. Töltsön meg száraz rizzsel lazán egy kis szövetzsákot, vagy zacskót. Helyezze egy sportmelltaróba.
minden köbcenti rízs = kb. 1 milliliter (ml)
250 ml = 1 méretváltozás (75- 80-85 méreteknél pl. B ből C)
500 ml = 2 méret (B ből D)
Ahhoz, hogy a melltartóban látható méretet a valóságban elérjük a 10-15%-al több rizst tegyen a zsákocskába, főleg, ha izom alá fogjuk helyezni az implantátumot. Például ha 300 cc (köbcenti) rizs szép látványt ad, akkor pl. 330 -345cc implantátumra lesz szükség. A projekció (bimbó magassága a mellkas szintjétől) is kisebb a valóságban, mint a kiméréskor. Az implantátumok valamivel kerekebbek és teltebbnek hatnak, főleg izom alatti pozícióban. Az anatómiai implantátumoknak magasabb a projekciója, mint a kerekeknek.

Bízom benne, hogy megfelelően válaszolhattam kérdéseire, felvetéseire.

Minden jót!

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Mellplasztikai műtétek

Itt tájékozódhat a különböző mellplasztikai beavatkozásokról: pl. mellnagyobbítás implantátummal vagy saját zsírral, mellfelvarrás és kombinált műtétek.

Kapcsolódó média tartalom

Testünkről és a plasztikai sebészetről – az Elle Magazin cikke

Testünk tükrében A plasztikai sebészeti szakma gyógyító lehetőségeiről kérdezte az ELLE dr. Pataki Gergelyt. Szervezetünk öngyógyulási képessége, önkorrekciója páratlan – mondja dr. Pataki Gergely, plasztikai sebész… – A plasztikai sebészet az orvoslás egyik legdinamikusabban fejlődő szakterülete és korábban hihetetlennek gondolt lehetőségeket ad az emberiségnek. Helyreállít és fiatalít, mert az elvárások egyre nagyobbak és a szépségideál