Mellnagyobbítás

2011-12-18

Kedves Doktor Úr!Milyen hátulütője van a teljes izom alatti módnak mellnagyobbításkor?Mert ha az olyan jó akkor miért nem oda teszik miért a duál az elterjedt? Mindig csak arról olvasni miért rossz a mirigy alatti. De a teljesen izom alatti hátrányairól nem hallani. És mi a véleménye a melltartóviselés fontosságáról? Tisztelettel Beus


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Az “izom alá” kifejezés azt jelenti, hogy az implantátum felső része kb. 2/3-ad részig izom alatt, 1/3 részben (alsó pólus) mírígy alá kerül, hiszen a széles mellizom anatómiailag általában eddig terjed. Ez tulajdonképpen a dual-plane módszer: “kettős síkba” kerül az implantátum. Felül (fej felőli része) izom alá, alsó (láb felőli része) a mírígy alá. Az izom lefutása, mérete elhelyezkedése egyénenként (sőt egy egyénen oldalanként is) változó, így a takarás mértéke is.

Egyes egyéneknél, lehetséges “teljesen izom” alá is helyezni az implantátumot. Itt vastag izomrétegre, mélyen tapadó széles mellizomra és a has- illetve egyéb törzsizmokra lehet alapozni, illetve (emennyiben anatómiailag és technikailag kivitelezhető) alájuk betenni az implantátumot. Személyes véleményem, hogy így természetellenes hatást érhetünk el, ezt a technikát csak emlődaganat utáni helyreállítások során tartom jónak (ráadásul a legtöbb páciensnél technikailag nem is kivitelezhető).

A dual plane az ún. “izom alatti” technika, mely az elmúlt években világszerte elterjedt számos előnye miatt (pl. természetesebb hatás, késői szövődmények (tokzsugorodás) kockázatának csökkentése miatt)

Kérem tájékozódjon még honlapomról is:

http://www.drpataki.hu/mellnagyobbitas

“A műtét során az implantátumot a mell mirigyállománya mögött a mellizom elé vagy mögé helyezzük. A plasztikai sebészek többsége igyekszik izom alá behelyezni az implantátumot. Ennek számos előnye van. Klinikánkon is általában a mellizom mögé szoktuk helyezni. A beavatkozás kíméletes, általában altatásban végezzük és szép, természetes eredményt érünk el vele. Az implantátum nem okoz idegentest-érzést és tapintással sem lehet megkülönböztetni az eredeti mellmirigy-állománytól.

Az “izom alá” kifejezés egyébként azt jelenti, hogy az implantátum felső része 2/3-ad részig izom alatt, 1/3 részben (alsó pólus) mírígy alá kerül, hiszen a széles mellizom anatómiailag általában eddig terjed.

Az a tapasztalatom, hogy a természetesebb formát leggyakrabban úgy lehet elérni, hogy az implantátum izom alatt van (lásd fent) és az implantátum anatómiás/csepp alakú. Az anatómiai implantátumot adott esetben magasabbra lehet feltolni az izom alá, így a dekoltázs is szebb formájú lehet ! (itt is érvényes, hogy adott esetben: ez az izom és egyéb anatómiai viszonyítási pontok egymáshoz mért arányaitól függ elsősorban). Minél kisebb a szöveti vastagság, általában annál inkább a cseppalakú a jó megoldás.
Fontos: természetesen van olyan helyzet (nem is ritkán) amikor kerek implantátumot választunk izom alá behelyezve, mivel ez ad szebb eredményt. És van olyan helyzet, amikor mírígy alá javasoljuk behelyezni, mert ez adja a legszebb eredményt. Az implantátumok alapformájának és projekciójának helyes megválasztásával is tökéletesebbé lehet tenni az eredményt.
Testünk anatómiai tulajdonságai, testmagasság, mellkasszélesség mellett sok egyéb tényező határozza meg azt, hogy milyen síkba lehet behelyezni az implantátumot, mekkora a maximális implantátumméret stb. Pl: a bőr elaszticitása, vastagsága, az alatta elhelyezkedő zsírszövet vastagsága és sok más tényező.

Ahhoz, hogy az implantátumot a mellizom elé helyezhessük, elegendő mennyiségű mellmirigy-állomány megléte szükséges, mert csak így lehetséges, hogy az implantátumot teljes egészében befedje a mirigyállomány. Amennyiben ez a feltétel nem teljesül, úgy az implantátumot a mellizom mögé kell helyezni.

Ez az úgynevezett izom mögötti beavatkozás minden esetben altatásban történik. A műtét nyomai 2-3 nap elteltével alig láthatóvá válnak. A varratszedés garantáltan minimális fájdalommal (sem) jár, ill. nincs rá szükség, ha felszívódó varratokat használunk.”

Buldog Új Évet kívánok !

Minden jót !

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

dr. Pataki Gergely

Plasztikai sebész és sebész szakorvos


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Mellplasztikai műtétek

Itt tájékozódhat a különböző mellplasztikai beavatkozásokról: pl. mellnagyobbítás implantátummal vagy saját zsírral, mellfelvarrás és kombinált műtétek.

Kapcsolódó média tartalom

Mi a titka a tökéletes mellnagyobbításnak? Mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye? Miért fontos a minőség?

Dr. Pataki Gergely egyik specialitása az esztétikai műtéteken belül a mellplasztika, több szépségkirálynő és ismert modell alakját varázsolta szebbé, és rendszeresen ültet be implantátumot sportolóknál is. Arról kérdeztük, hogy mi a titka a tökéletes mellnagyobbításnak, mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye, továbbá arra, hogy mi lehet a hosszú távon az elégedett páciens és egy elégedett páciensekkel

Kapcsolódó média tartalom

Ági implantátumcseréje és karitatív missziók – TV2 Aktív

Kés alá feküdt a Miss Universe szépségkirálynő, Konkoly Ági, aki ezzel jótékonykodott is, hiszen a beavatkozást végző plasztikai sebész az egyik legszegényebb országban, Bangladesben segít a betegeken. A doktor Ági műtétének árát a missziójára fordítja, ugyanis szegényeket gyógyít majd a beavatkozás árából.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.