Mellimplantátum veszélyei

2020-04-05

Tisztelt Doktor Úr! Lenne egy kérdésem a mellimplantátum veszélyeivel kapcsolatban, amit nemrég olvastam egy külföldi cikkben. Nagyon fontos lenne számomra, ha választ kaphatnék Öntől a kérdésemre a cikkel kapcsolatban. A külföldi weboldalon megjelenített cikk azt írja, hogy a mellimplantátumot viselő nők fokozott veszélynek vannak kitéve bizonyos autoimmun és reumatológiai rendellenesség kialakulásában. Szeretném ha megnyugtatna és elmagyarázná nekem, hogy ennek mennyi a valóságalapja, illetve kell-e félni az implantátumoktól. Idézem a szövegből: ''A szilikon implantátumokat kapó nők esetében az általános népességhez képest fokozott a ritka károsodás kockázata. A megnövekedett kockázatok három autoimmun vagy reumatológiai rendellenességként besorolt állapotot foglaltak magukban: Sjogren-szindróma, amelynek kockázata körülbelül nyolcszor magasabb, mint az általános populációban; scleroderma, a kockázat hétszeres növekedése; és rheumatoid arthritis, a kockázat hatszorosára növekszik. A szilikon implantátumokkal együtt még 4,5-szeresére nőtt a halvaszülés kockázata, de a vetélés kockázata nem növekedett szignifikánsan. A melanoma, a súlyos bőrrák típusa, kockázata közel négyszerese volt a szilikon implantátumokkal rendelkező nőknek. '' Nagyon szépen köszönöm előre is megtisztelő válaszát kedves Doktor Úr. Nagyon fontos lenne számomra a válasz Öntől. Üdvözlettel: Ildikó


dr. Pataki Gergely

Kedves Ildikó!

Köszönjük, hogy bizalommal fordult felénk kérdésével kapcsolatban.

Tudományosan bizonyított, hogy az implantátum beültetésének nincsenek ilyen jellegű kockázatai.
Évtizedek óta kiderült, hogy ezek a feltételezések alaptalanok, nem találtak szignifikáns összefüggést az implantátumot használók és a cikkben leírt betegségek között. A mellnagyobbítás kockázataival kapcsolatban ITT talál részletes információt, amelyben kitérünk az Ön által elküldött cikkrészletben említett betegségek és az implantátum kapcsolatára is. Arról pedig, hogy veszélyesek-e a makrotexturált felszínű  polyurethan bevonatú implantátumok ITT tájékozódhat.

Bízunk benne, hogy ezek az alaptalan feltételezések nem tántorítják el döntésétől, amennyiben mellplasztikai beavatkozást tervez.

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely

Plasztikai sebész és sebész szakorvos


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Mellplasztikai műtétek

Itt tájékozódhat a különböző mellplasztikai beavatkozásokról: pl. mellnagyobbítás implantátummal vagy saját zsírral, mellfelvarrás és kombinált műtétek.

Kapcsolódó média tartalom

Kell-e félni a mellimplantátumtól? Dr. Fekete Attila plasztikai sebész válaszol

A mellnagyobbításra vágyók egyik első kérdése, hogy van-e okuk félni a mellimplantátum beültetésétől. Dr. Fekete Attila plasztikai sebész főorvos, a Premium Plasztikai Sebészet mellplasztikai specialistája erre ad most választ.

Kapcsolódó média tartalom

Mi a titka a tökéletes mellnagyobbításnak? Mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye? Miért fontos a minőség?

Dr. Pataki Gergely egyik specialitása az esztétikai műtéteken belül a mellplasztika, több szépségkirálynő és ismert modell alakját varázsolta szebbé, és rendszeresen ültet be implantátumot sportolóknál is. Arról kérdeztük, hogy mi a titka a tökéletes mellnagyobbításnak, mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye, továbbá arra, hogy mi lehet a hosszú távon az elégedett páciens és egy elégedett páciensekkel


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.