Mellimplantátum csere

2016-05-13

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék hogy az implantátum cseréjét Önök helyi érzéstelenítéssel is végzik vagy nem javasolt. 3 éve Motiva márkájú csepp implantom van érdeklődnék hogy az Önök által használt implantok jobb minőségűek ennél? Ami miatt újra felmerül bennem a műtét gondolata az, hogy legnagyobb vágyam volt hogy egyforma méretű legyen a két mell a beavatkozás után, de ez nem sikerült. Ennyi idő elteltével jobban kiszámítható milyen méretűre kellene cserélni hogy egyforma legyen végre? Köszönettel: Alicia


dr. Pataki Gergely

Kedves Alicia!

Egy implantátum cseréjét – főleg, ha az hasonló „zsebbe” kerül – el lehet végezni helyi érzéstelenítésbenis, ám a szakmai maximalizmus nem ezt követeli meg. Ahhoz szükséges a páciens teljesen inaktív állapota, az izmok relaxáltsága, és a teljes fájdalommentesség.

A helyi érzéstelenítést egy meglévő implantátumnál nehéz megoldani az implantátum teljes megóvása mellett, pláne olyan helyzetben, amikor zsebváltásra van szükség, pl. mirigy alatti helyzetből izom alatti helyzetbe helyezzük át, vagy nagyobb méretre váltunk. Ma az altatásos műtetek biztonságosak és rendkívül kis kock‎ázattal járnak.

Klinikánkon csakis prémium kategóriás, élettartam-garanciás implantátumokat használunk.

Teljesen egyforma kebleket nyilván nem lehet „varázsolni” senkinek sem, mert a mellek anatómiailag és pozíció szempontjából is különbözőek, de nagyfokú szimmetriát és közel azonosságot jó tervezéssel, és mérési eredményeink a gyakorlatba való átültetésével el lehet, el kell érni.

Hogy a második műtét során kivitelezhető-e a nagyobb méretbeli és helyzetbeli szimmetr‎ia, az a fentiektől – tehát sebésze mérései és tervezési eredményeinek a valóságban történő megvalósításától függ, ami a térlátáson, a szemmértéken, a méretbecslő képességen, a művészi vénán, az elvonatkoztató képességen, az eredmények különböző paraméterek alapján történő megjósolásának képességán, és még sok egyéb tényezőn múlik.

Amennyiben nem talál jobb megoldást, és az előző kollégával sem kívánja elvégeztetni a műtétet, úgy szívesen segítünk.

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely

Plasztikai sebész és sebész szakorvos


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Mellplasztikai műtétek

Itt tájékozódhat a különböző mellplasztikai beavatkozásokról: pl. mellnagyobbítás implantátummal vagy saját zsírral, mellfelvarrás és kombinált műtétek.

Kapcsolódó média tartalom

Mi a titka a tökéletes mellnagyobbításnak? Mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye? Miért fontos a minőség?

Dr. Pataki Gergely egyik specialitása az esztétikai műtéteken belül a mellplasztika, több szépségkirálynő és ismert modell alakját varázsolta szebbé, és rendszeresen ültet be implantátumot sportolóknál is. Arról kérdeztük, hogy mi a titka a tökéletes mellnagyobbításnak, mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye, továbbá arra, hogy mi lehet a hosszú távon az elégedett páciens és egy elégedett páciensekkel

Kapcsolódó média tartalom

Mire kell figyelni egy implantátumcserénél?

Riportrészlet Konkoly Ágnessel és dr. Pataki Gergellyel a mellimplantátum cseréjénél legfontosabb körülményekről, tényezőkről.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.