Mellfelvarrás fogyás után

2015-12-13

Kedves Doktor Úr! Tavaly sikerült leadom 20 kg-ot. Sokkal jobban érzem így magam, csak egy nagy problémám van: a korábban szép, kerek mellem teljesen megváltozott. Szó szerint lóg, pedig még csak 25 éves vagyok! A mérete mintha alig lenne kisebb, viszont sokkal lejjebb helyezkedik el. A mellbimbóm is inkább lefelé néz, mint előre. Létezik erre nem műtéti megoldás? Köszönöm válaszát, Tünde


dr. Pataki Gergely

Kedves Tünde!

Gratulálok a fogyáshoz, szép teljesítmény!

Mivel a mell szerkezetét és “állását” alapvetően a zsír- és kötőszövetek határozzák meg, ezért minden testsúlyváltozás nagy hatással lehet rá. Az ön esetében megereszkedésről, tehát a kötőszövetek megnyúlásáról beszélhetünk, amin csakis plasztikai műtéttel, mégpedig mellfelvarrással lehet változtatni.

Mellfelvarrásnál a mellbimbó áthelyezésére is lehetőség van, hogy az új, kerek formához viszonyítva optimálisan helyezkedjen el, továbbá szükség szerint a bimbóudvar kisebbítése is elvégezhető egyidejűleg.

A mellfelvarrás előnye, hogy a későbbi gyermekvállalás esetén már “jó irányban” fog nőni az emlő, újabb drasztikus fogyást követően azonban a beavatkozás megismétlése, esetleg kisebb korrekció válhat szükségessé.

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Mellplasztikai műtétek

Itt tájékozódhat a különböző mellplasztikai beavatkozásokról: pl. mellnagyobbítás implantátummal vagy saját zsírral, mellfelvarrás és kombinált műtétek.

Kapcsolódó média tartalom

A hegek kezelésének új technikái

A rosszul gyógyult sebek helye, a hegek sok pszichés problémát okozhatnak, az önértékelési zavarok, a megrendült önbizalom pedig megnehezíti a mindennapokat. Nem kell ahhoz pszichológusnak lenni, hogy megértsük, sok esetben már attól jobban érzi magát a páciens, ha tudomást szerez arról, van lehetőség a hegek esztétikusabbá tételére. Számos új kezelési mód létezik, amelyek mind a