Megereszkedett mellek

2011-05-16

Tisztelt Doktorúr! 25 éves nő vagyok. Az elmúlt másfél évben sokat fogytam, a melleim megereszkedtek.Nem olyan vészes,de engem nagyon zavar.Az lenne a kérdésem,hogy mellfelvarrást lehet-e végezni altatás nélkül helyi érzéstelenítéssel?Másik kérdésem,mivel félek a műtéti beavatkozásoktól,hogy milyen veszélyei lehetnek az altatásnak? Válaszát előre is köszönöm!


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Mellfelvarrást, amennyiben az technikailag kivitelezhető (nagyobb mellállomány eltávolítás nélkül, rövid metszésekkel) és indokolt esetben (altatástól való félelem stb.) végzünk helyi érzéstelenítésben is.
A műtéti altatásnak modern korunkban, a technika fejlettsége, a legkorszerűbb protokollok alkalmazása mellett minimális rizikója van egészséges páciensek esetében.

Minden jót !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Mellplasztikai műtétek

Itt tájékozódhat a különböző mellplasztikai beavatkozásokról: pl. mellnagyobbítás implantátummal vagy saját zsírral, mellfelvarrás és kombinált műtétek.

Kapcsolódó média tartalom

A hegek kezelésének új technikái

A rosszul gyógyult sebek helye, a hegek sok pszichés problémát okozhatnak, az önértékelési zavarok, a megrendült önbizalom pedig megnehezíti a mindennapokat. Nem kell ahhoz pszichológusnak lenni, hogy megértsük, sok esetben már attól jobban érzi magát a páciens, ha tudomást szerez arról, van lehetőség a hegek esztétikusabbá tételére. Számos új kezelési mód létezik, amelyek mind a