Fibroma

2011-02-19

Kedves Doktor Úr! Terhességem alatt a nyakamon és a mellkasomon egyre több bőrhiba, fibroma fejlődött ki. Van ennek köze a terhességhez? Mi okozza ezeket? Meg lehet állítani ezek elterjedését, elszaporodását? Nagyon zavarnak, néha fájnak is (pl. beleakad a hajam), és esztétikailag is visszataszító. A TB támogatja ezeknek az eltávolítását (kb. 100-150 db)? Szeretnék tőlük mielőbb megszabadulni, de sajnos ezt önerőből nem tudom finanszírozni. Várom válaszát! Köszönettel, K. Krisztina


dr. Pataki Gergely

Kedves Krisztina !

A fibrómákat (régies nevén bőrfüggölyöket) a humán papillomavírus egyik szerotípusa (fajtája) okozza és hormonális változások (pl. terhesség) következményeképpen elszaporodhatnak.
A TB egyszerre néhány eltávolítását finanszírozza.
Véleményem szerint Ön által leírtak szerinti esztétikai és funkcionális problémát okozó, ilyen nagy számú fibróma teljes eltávolítása csak magán egészségügyi ellátás keretein belül valósítható meg, akkor is több lépésben. Az árak mérsékeltek, nem megterhelőek.

Konvencionális plasztikai sebészeti vagy lézeres megoldások állnak rendelkezésre.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

Plasztikai sebész és sebész szakorvos


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Test és végtagok formálása

Itt tájékozódhat a test és a végtagok formálását célzó plasztikai műtétekről és beavatkozásokról, pl. zsírleszívás, sajátzsír-visszatöltés, hasplasztika, Mommy Makeover, fenékformálás.

Kapcsolódó média tartalom

Veszélyes is lehet az anyajegy! Levetessem vagy mégse?

Az anyajegy eltávolításról kérdezte dr. Pataki Gergely plasztikai sebészt a Kiskegyed Fitt Magazin. Az anyajegy szűrővizsgálatot ajánlatos ugyanúgy rendszeresen elvégeztetni, mint a nőgyógyászati rákszűrést, vagy a fogászati ellenőrzést. A kor előrehaladtával, a túlzott napozás, napégés következtében, de akár hormonális változások hatására is – pl. kamaszkor, terhesség – megszaporodhatnak testünkön a kisebb-nagyobb sötét foltok, szeplők, bőrkinövések.

Kapcsolódó média tartalom

Testünkről és a plasztikai sebészetről – az Elle Magazin cikke

Testünk tükrében A plasztikai sebészeti szakma gyógyító lehetőségeiről kérdezte az ELLE dr. Pataki Gergelyt. Szervezetünk öngyógyulási képessége, önkorrekciója páratlan – mondja dr. Pataki Gergely, plasztikai sebész… – A plasztikai sebészet az orvoslás egyik legdinamikusabban fejlődő szakterülete és korábban hihetetlennek gondolt lehetőségeket ad az emberiségnek. Helyreállít és fiatalít, mert az elvárások egyre nagyobbak és a szépségideál


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.