Enzimmel a tokzsugorodás ellen?

2019-05-29

Kedves Doktor Úr! Úgy hallottam, hogy a mellimplantátum körüli tokzsugor esélye csökkenthető a műtét után szedett biofilm bontó enzim segítségével. Van ennek valami igazság alapja? Köszönettel, Barbara


Dr. Fekete Attila

Kedves Barbara!

Sajnos sokféle téves információ kering az interneten a mellplasztikával kapcsolatban. Ez is közéjük tartozik. Semmiféle biofilm bontó enzimmel nem lehet csökkenteni a mellimplantátum beültetése után ritka szövődményként fellépő tokzsugor kialakulását, azt egyéni hajlam, az implantátum minősége, felszíne, és orvosi részről leginkább a fokozott műtői sterilitás és szövetkímélő technikák befolyásolják.

Üdvözlettel,

Dr. Fekete Attila

Plasztikai sebész, kézsebész és traumatológus szakorvos.


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Mellplasztikai műtétek

Itt tájékozódhat a különböző mellplasztikai beavatkozásokról: pl. mellnagyobbítás implantátummal vagy saját zsírral, mellfelvarrás és kombinált műtétek.

Kapcsolódó média tartalom

Saját zsírszövet átültetésével történő mellnagyobbítás

Jó hír azoknak, akiket eddig csak az tartott vissza a mellnagyobbító műtéttől, hogy nem akartak idegen anyagot (implantátumot) behelyeztetni a testükbe: már saját zsírszövet átültetésével is elvégezhető a beavatkozás! Akinek a természet kicsi melleket, de nagy hátsót, vagy erős combokat adott, az most már akár meg is cseréltetheti az előnytelenül elhelyezkedő zsírmennyiséget: a többletet a

Kapcsolódó média tartalom

Ági implantátumcseréje és karitatív missziók – TV2 Aktív

Kés alá feküdt a Miss Universe szépségkirálynő, Konkoly Ági, aki ezzel jótékonykodott is, hiszen a beavatkozást végző plasztikai sebész az egyik legszegényebb országban, Bangladesben segít a betegeken. A doktor Ági műtétének árát a missziójára fordítja, ugyanis szegényeket gyógyít majd a beavatkozás árából.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.