Emlő eltávolítás

2012-05-29

Tisztelt Doktor Úr! Nekem tavaly szeptemberben volt teljes jobboldali emlőeltávolításom rosszindulatú daganat miatt.A kezelések véget értek az első eredmények jók. Azt szeretném kérdezni , hogy mikor lehet és lehet-e egyáltalán új mellett csináltatni? 42 éves vagyok és nem tudom elfogadni, hogy egy mellel kell élnem. Tisztelettel várom válaszát.


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Megértem gondjait, vígasztalódjon azzal, hogy jelenlegi eredményei jók !
Emlőhelyreállítást a rosszindulatú daganat eltávolítása után (a sugártherápia befejeztével) legalább 1 év daganatmentes állapot után szoktunk végezni.
Az emlő helyreállításaként szóba jövő plasztikai sebészeti helyreállító műtéteket a TB finanszírozza (emlőrekonstrukció). A daganat miatt eltávolított emlő helyreállító műtéteit plasztikai sebészek végzik. Az emlő pótlása történhet saját szövetekkel vagy szilikonból készült implantátumok, expanderek (szövettágítók) felhasználásával. A módszerek egymással ötvözhetőek. A részben vagy teljesen csonkolt emlő helyreállító műtéte saját szövet átültetésével végezhető legeredményesebben. Az emlő eltávolításakor a saját szövettel történő pótlás történhet a hát és a has izmok, valamint az izmokat fedő bőr felhasználásával.

Tekintettel arra, hogy hosszú várólisták vannak, azt javaslom, hogy onkológusával való konzultáció után – mielőbb vegye fel a kapcsolatot egy közfinanszírozott plasztikai sebészeti osztállyal, hogy előjegyzésbe kerülhessen.

Szívesen segítünk mi is magánintézményünkben (www.plasztikai.hu – Premium Plasztikai Sebészet), ezért amennyiben úgy gondolja, kérem keressen emailben vagy telefonon !

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Mellplasztikai műtétek

Itt tájékozódhat a különböző mellplasztikai beavatkozásokról: pl. mellnagyobbítás implantátummal vagy saját zsírral, mellfelvarrás és kombinált műtétek.

Kapcsolódó média tartalom

A hegek kezelésének új technikái

A rosszul gyógyult sebek helye, a hegek sok pszichés problémát okozhatnak, az önértékelési zavarok, a megrendült önbizalom pedig megnehezíti a mindennapokat. Nem kell ahhoz pszichológusnak lenni, hogy megértsük, sok esetben már attól jobban érzi magát a páciens, ha tudomást szerez arról, van lehetőség a hegek esztétikusabbá tételére. Számos új kezelési mód létezik, amelyek mind a