Anyajegy eltávolítás arcról

2016-01-20

Kedves Doktor Úr! Lenne egy olyan kérdésem, hogy létezik-e heg nélküli anyajegy levétel, esetleg lézerrel? A szám fölött van egy, ami már nagyon régóta zavar, de félek, hogy a csúnya heg maradna utána. Válaszát előre is köszönöm! Éva


dr. Pataki Gergely

Kedves Éva!

A heg nélküli anyajegy-eltávolítás egyelőre utópia – azért viszont nagyon sokat tehetünk, hogy a műtét helye a lehető legkisebb, legvékonyabb, legkevésbé látható heggel gyógyuljon.

lézereselektromos kauterezéses, illetve “kikaparásos” módszert semmiképpen sem ajánljuk, hiszen ezek nem teszik lehetővé sem a pontos eltávolítást, sem pedig az utána esedékes szövettani vizsgálatot. (Bár általában jóindulatú elváltozásokról van szó, mégis jobb elvégeztetni elővigyázatosságból.)

Az arc erővonalaiba illeszkedő, megfelelő szaktudással, technikával és eszközökkel végzett metszés hege nagy valószínűséggel aprócska, enyhén hipopigmentált vonalkaként fog gyógyulni, ami sokkal kevésbé zavarhatja, mint egy bőrfelszínből kiemelkedő anyajegy.

Természetesen ehhez a megfelelő utókezelés (tapasz, krém, esetleg lézeres kezelés) is fontos.

dr. Pataki Gergely

Plasztikai sebész és sebész szakorvos


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Test és végtagok formálása

Itt tájékozódhat a test és a végtagok formálását célzó plasztikai műtétekről és beavatkozásokról, pl. zsírleszívás, sajátzsír-visszatöltés, hasplasztika, Mommy Makeover, fenékformálás.

Kapcsolódó média tartalom

Veszélyes is lehet az anyajegy! Levetessem vagy mégse?

Az anyajegy eltávolításról kérdezte dr. Pataki Gergely plasztikai sebészt a Kiskegyed Fitt Magazin. Az anyajegy szűrővizsgálatot ajánlatos ugyanúgy rendszeresen elvégeztetni, mint a nőgyógyászati rákszűrést, vagy a fogászati ellenőrzést. A kor előrehaladtával, a túlzott napozás, napégés következtében, de akár hormonális változások hatására is – pl. kamaszkor, terhesség – megszaporodhatnak testünkön a kisebb-nagyobb sötét foltok, szeplők, bőrkinövések.

Kapcsolódó média tartalom

A hegek kezelésének új technikái

A rosszul gyógyult sebek helye, a hegek sok pszichés problémát okozhatnak, az önértékelési zavarok, a megrendült önbizalom pedig megnehezíti a mindennapokat. Nem kell ahhoz pszichológusnak lenni, hogy megértsük, sok esetben már attól jobban érzi magát a páciens, ha tudomást szerez arról, van lehetőség a hegek esztétikusabbá tételére. Számos új kezelési mód létezik, amelyek mind a


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.