vissza az előző oldalra

Új felfedezés: enzimes kezelés jelentheti a ránctalanítás jövőjét

Cikkek
2016. március 10.

Olyan enzimet azonosítottak a bőrben, amelynek szintje a kor előrehaladtával csökken, de pótlásával talán visszaforgatható az idő kereke.

A Newcastle University munkatársainak felfedezése új generációs kezelések és kozmetikumok gyártása előtt nyithatja meg az utat: kimutatták ugyanis, hogy egy bizonyos enzim mennyisége közvetlen kapcsolatban áll a sejtszintű öregedési folyamatokkal.

„Kutatásunk elsőként világít rá arra, hogy az emberi bőrben az idő múlásával mérhetően csökken egy fontos anyagcsere-enzim szintje, ami a sejtek energiaháztartásért felelős részében található meg” – magyarázta a munkálatokat irányító Mark Birch-Machin professzor.

A kísérlet során 27 fő hámsejtjeit vették górcső alá, akik közül a legfiatalabb 6, a legidősebb pedig 72 éves volt. Sikerült bizonyítékot találni arra, hogy a mitokontriális komplex II. nevű enzim szintje lényegesen csökken a kor előrehaladtával.

„Ez azt jelenti, hogy most már van egy biomarkerünk, azaz egy egyértelmű mutatónk a bőr állapotának felmérésére, egyúttal a bioenergiaszint helyreállításának megcélzására” – összegezte Birch-Machin, aki szerint ez messzemenőkig személyre szabott fiatalító kezeléseket tehet lehetővé a jövőben, mégpedig az alany korától és bőrének pigmentáltságától függően.

tanulmány a Journal of Investigative Dermatology című szaklapban jelent meg.

Kapcsolódó hírek:

Kapcsolódó beavatkozások:Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Milyen mellimplantátum a megfelelő számomra? Dr. Kazay Szilárd plasztikai sebész a mellnagyobbításról

Dr. Kazay Szilárd, a Premium Plasztikai Sebészet orvosa alapvető információkat oszt meg a mellnagyobbításról, illetve arról, hogy milyen implantátum használata a legmegfelelőbb a mellplasztikai beavatkozás alkalmával.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.