vissza az előző oldalra

Plasztikai nagyhatalom adott otthont az olimpiának

Cikkek
2016. szeptember 17.

Nem véletlen, hogy a 2016-os Rio de Janeiro-i olimpia játékok alkalmával előtérbe került az ottani nők szépsége, hiszen Brazília – az Amerikai Egyesült Államok után – a világ második legnagyobb plasztikai sebészeti nagyhatalma.

A hatalmas dél-amerikai országban nem számítanak tabunak a plasztikai beavatkozások és műtétek. Az ottaniak anyagi helyzetüktől függetlenül, európai szemmel nézve rendkívüli módon adnak magukra, hiszen rendszeresen sportolnak, szépségszalonok helyett pedig úgynevezett „integrált esztétikai központok” várják őket minden sarkon, ahol a fodrász, a kozmetikus és a manikűrös segítsége mellett arcforma-elemzést is kérhetnek, akár a tökéletesítéshez javasolt eljárás azonnali igénybevételével.

brazil szépségkultusz ékes bizonyítéka, hogy a jeles sportesemény idei nyitónapján a 93 éves Ivo Pitanguy plasztikai sebész professzort is felkérték az olimpiai láng hordozására. A világszerte ismert és elismert orvos sajnos másnap elhunyt, az állami televízió pedig az olimpiai közvetítéseket megszakítva emlékezett meg a munkásságáról.

Pitanguy professzor – akit „a plasztikai sebészek filozófusának” is szokás nevezni – gyakran említette, hogy ha segítünk valakinek „rendbe jönni kívül”, akkor az illető „belül is rendbe jön”, tehát a plasztikai sebészet a test és a lélek harmóniájának helyreállítására szolgáló leghatékonyabb eszközök egyike. Sőt, miután nyíltan kimondta, hogy a plasztikai sebészetnek mindenki számára hozzáférhetőnek kellene lennie, tett is érte, hogy így legyen: elsőként végzett esztétikai célú műtéteket olyan rászorulókon ingyen, akik nem engedhették volna meg maguknak ezt.

Dr. Pataki Gergely, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa – aki többször járt hosszabb tanulmányúton Brazíliában – elmondta, hogy szerinte a latinos vagy speciális brazilos kreativitás vegyül ott a német precizitással, ezért volt képes az ország az egész világot motiválni ebben a szakmában. A brazilok elképesztő nyitottsága az emberi testre és annak megváltoztathatóságára formálta a világ közvéleményét és tette elfogadhatóvá a plasztikai sebészetet számos olyan helyen, ahol korábban erre nem volt mód van példa.

2015-ben összesen 1,5 millió plasztikai műtétet végeztek Brazíliában, többségüket főleg esztétikai céllal. A helyi sajátosságok egyike, hogy hatalmas igény mutatkozik a formásan nagyobb és kerekebb fenékre, melyet implantátummal, sajátzsír-átültetéssel, átmeneti eredményt nyújtó hialuronsavas fenéknagyobbítással, fenékfelvarrással, illetve ezek tetszőleges kombinációjával érnek el. A nemzetközi trendeknek megfelelően azonban ott is egyre nagyobb hangsúly terelődik a keblekre is, így a mellnagyobbítás és a mellfelvarrás ugyancsak mind gyakoribb.

(SAV)

Kapcsolódó hírek:



Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Kocsis Korinna anyajegy-eltávolításáról dr. Pataki Gergellyel

Kocsis Korinna dekoltázsán volt egy anyajegy, aminek a bőrrák kialakulásának kockázata miatt indokolttá vált az eltávolítása, ám ez az elhelyezkedés miatt különös körültekintést kívánt. Ezért kereste meg dr. Pataki...


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.