vissza az előző oldalra

Napi három kávétól „összemegy a női mell”

Cikkek
2015. december 08.

Aki ennél többet iszik, annál még jelentősebb a méretcsökkenés – állítják a svédországi Lund University munkatársai.

„A kávéfogyasztás nagymértékben kihat a mellméretre” – fogalmazott Helena Jernström, aki onkológiát oktat az intézményben.

„A kávérajongóknak azonban nem kell aggódniuk, hogy egyik napról a másikra összemegy a mellük. Tényleg kisebb lesz, de nem tűnik el. Így mindenképpen csalódni fog, aki azt várja, hogy ránézésre meg lehessen mondani a hölgyekről, hogy kávéznak-e” – tette hozzá a szakember.

A kutatók szerint tehát egyértelmű összefüggés áll fenn az élénkítő ital és a szerényebb mellméret között, hiszen az általuk megkérdezett 300 nő több mint fele hordozza a CYP1A2 génvariánst, amelyik a kávéfogyasztáshoz kapcsolja a mellméretet.

Jó hír viszont, hogy a rendszeres koffeinbevitel csökkentheti a mellrák kockázatát, mivel befolyásolja az ösztrogénszintet.

Az erről szóló tanulmány a British Journal of Cancer című szaklapban jelent meg, és itt olvasható.

A kebleket szilikon implantátummal vagy sajátzsír-visszatöltéssel lehet dúsabbá varázsolni, mellrák esetén pedig rekonstrukciós műtét válhat szükségessé.Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Tájékoztatás a Premium Plasztikai Sebészet koronavírus-járvány miatti ellátási változásairól

Skype-konzultációra van lehetőség. A személyes konzultációkat, elektív műtéteket és beavatkozásokat viszont sajnos halasztanunk kell, erről minden érintett páciensünk értesítést kap.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.