vissza az előző oldalra

„Miért nem feszes a nyakam?” A 4 leggyakoribb ok – megoldással

Cikkek
2016. május 02.

A toka, azaz zsírszövetek felszaporodása és a megereszkedett bőr igen gyakori probléma, melynek messze nemcsak súlytöbblet lehet az oka.

1. Túl kicsi állcsont

Amennyiben az állcsont túl kicsi, nem tud a környező lágyszöveteknek megfelelő tartást biztosítani. Ennek jól látható jele a profilból nem elég hangsúlyos, alig kiemelkedő állvonal. Az anatómiai sajátosság súlyos alulharapással is együtt járhat, ekkor korrigálása már egészségügyi szempontból is fontos – hiszen fennáll a korai fogvesztés kockázata.

A megoldás nagyban függ az állcsont fejletlenségének fokától. A teljes fejletlenség ritka, de az állkapocs átfűrészelésével és előrehelyezésével ez is orvosolható. Más esetekben a mandibula (alsó állkapocscsont) helyreemelése, esetleg szilikon állimplantátum beültetése segíthet. A lágyrészek állaga zsírbeültetéssel (esetleg helyenként leszívással), hialuronsav befecskendezéssel, illetve arcfelvarrással javítható.

2. Az arcközépi lágyszövetek megereszkedése

Az idő múlásával az arc zsírszövetei lefelé „vándorolnak”, ami miatt a középső rész beesetté válhat. A félprofilból nézett arcél folyamatos íve megtörik. Ez a megereszkedés hozza létre az orr-szájzug redőket, tehát a nevetőráncokat. A „lekerült” zsírszövetek eközben toka formájában szaporodnak fel.

Ilyenkor az arcközépi szövetek térfogatának pótlása nyújt megoldást feltöltőanyaggal vagy saját zsírral, az áll alatti rész pedig szintén zsírleszívással és felvarrással szépíthető.

3. A nyaki lágyszövetekre ható gravitáció

Ahogy telnek az évek, a nyak elülső részének bőre és izmai egyre inkább elvékonyodnak, eltávolodnak, szétválnak egymástól, a bőr alatti zsírréteg tartása gyengül. A legtöbb arctorna éppen ezért a nyakbőrizom „edzését” veszi célba. A gravitáció kezdeti hatását kémiai hámlasztással vagy rádiófrekvenciás vagy fókuszált ultrahangos bőrfiatalítással (Thermage-zsal) lehet ellensúlyozni, ám előrehaladottabb estben (később) a teljes arc- és nyakplasztika hoz biztos eredményt.

4. Túlsúly, elhízás

A pluszkilók alkati sajátosságoktól függően rakódnak le, de általánosságban elmondható, hogy a zsírszövetek nem kímélik a nyakat sem. Létezik ugyan olyan kezelés, ami szelektíven a helyi zsírfelesleg felszámolására szolgál injekció segítségével, viszont az elsődleges cél ilyenkor inkább az egészséges testsúly elérése, melynek néhány hónapos megtartása után már sor kerülhet a megfelelő esztétikai korrekcióra zsírleszívás vagy felvarrás formájában.

Kapcsolódó hírek:

Kapcsolódó beavatkozások:Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Milyen mellimplantátum a megfelelő számomra? Dr. Kazay Szilárd plasztikai sebész a mellnagyobbításról

Dr. Kazay Szilárd, a Premium Plasztikai Sebészet orvosa alapvető információkat oszt meg a mellnagyobbításról, illetve arról, hogy milyen implantátum használata a legmegfelelőbb a mellplasztikai beavatkozás alkalmával.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.