vissza az előző oldalra

Még kiterjedtebb garanciát vállal a gyártó a Natrelle mellimplantátumokra

Cikkek
2018. január 28.

Az élettartam-garancia most már az anapláziás nagysejtes limfómára, az implantátumokkal korábban összefüggésbe hozott nagyon ritka nyirokrendszeri rosszindulatú megbetegedésre is vonatkozik.

A Magyarországon is használt Natrelle implantátumok gyártója, az Allergan az első ilyen vállalat a világon, amelyik nemcsak, hogy nyíltan beszél az angol rövidítéssel gyakran csak „ALCL”-nek hívott ritka nyirokrákról, hanem frissen kiadott közleménye alapján hivatalos garanciát is vállal a páciensek felé.

mellimplantátumok beültetésének veszélyeivel kapcsolatban rengeteg tévhit kering. Minden alapot nélkülöz például, hogy a mai minőségi fajták autoimmun betegséget, ízületi panaszokat, krónikus fáradtságot, memóriazavart, nehézfém-mérgezést vagy allergiát okozhatnának. A kohezív szilikongél ugyanis testazonos anyag, amit az emberi szervezet „barátként” ismer fel – nem tartalmaz semmilyen káros származékot, nem vált ki immunreakciót, és nem befolyásolja a központi idegrendszer működését sem. Korai vagy késői szövődményként – megfelelő műtéti technika és gondos utókezelés mellett igen ritkán – tokzsugorodás, késői folyadékgyülem, kórokozó nélküli steril gyulladás, elmozdulás, ruptúra, esetleg hegképződési zavar fordulhat elő.

Az ALCL a non-Hodgkin limfómák egy nagyon ritka fajtája, mely távoli és nehezen bizonyítható összefüggésben állhat a mellimplantátumokkal. (Némely irodalomban BIA-ALCL-nek is hívják: Breast Implant Associated ALCL). Carrie Strom, az Allergan cég igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a pácienseknek tudniuk kell: a homályos összefüggés ellenére a garancia ezekre a rendkívüli esetekre is vonatkozik, és fedezi az újabb műtét költségeit. „A pénz az igen ritka ALCL-diagnózis esetén sem nem szabad, hogy akadályt jelentsen. Főleg akkor, ha ez a fedezet teszi lehetővé a mielőbbi beavatkozást” – fogalmazott Strom.

Dr. Jeffrey Janis, az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának (ASPS) elnöke úgy véli: az Allergan garancia-kiterjesztéséhez hamarosan újabb gyártók is csatlakoznak, hogy a páciensek még inkább biztonságban érezhessék magukat.

„Pályafutásom során még egyetlen ilyen megbetegedéssel sem találkoztam, tapasztalt plasztikai sebész kollégáim szintén nem” – tette hozzá dr. Pataki Gergely, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa. „Tudomásom egy külföldi magyar esetről van, de ő is meggyógyult. A mellnagyobbításnál előforduló szövődmények kockázata a megfelelő minőségű implantátummal és műtéti technikával, valamint a páciens megfelelő előzetes vizsgálatával és utókezelésével, szűrővizsgálataival minimálisra csökkenthető. Mindazonáltal megnyugtató, hogy a Magyarországon is használt Natrelle implantátumok gyártója a világon az összes implantátumgyártó közül elsőként vállal ennyire kiterjedt garanciát termékeire a piacon” – összegezte Pataki doktor.

(SAV)

További hírek:

 Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Dr. Magyar Sarolta a Miss Bikini szépségverseny zsűrielnöke

Idén Balatonbogláron rendezték meg a rangos Miss Bikini Hungary szépségversenyt, amelynek Dr. Magyar Sarolta, a Premium Plasztikai Sebészet orvosa volt a zsűrielnöke.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.