vissza az előző oldalra

Kétpercenként plasztikai sebész kése alá fekszik egy-egy férfi

Cikkek
2016. január 14.

A szépészeti beavatkozások már nem számítanak tabunak az erősebbik nem körében sem: Brazíliában például öt év alatt megnégyszereződött a plasztikai műtétre vállalkozó urak száma.

Míg 2009-ben 72 000 férfi esett át esztétikai beavatkozáson, 2014-ben már 276 000-an gondolták úgy, hogy harmonikusabb arcvonásokra vagy vonalakra vágynak – derül ki a Brazil Plasztikai Sebészeti Társaság közleményéből. Ez a mennyiség óránként 31,5 operációt jelent.

A változás fő oka valószínűleg a modern szemléletmód elterjedése, mely segít elsöpörni a plasztikai sebészettel kapcsolatos előítéleteket – fogalmazott S. P. Luiz Henrique Ishida, a társaság elnöke.

„Brazíliában egyébként népszerű a plasztikai sebészet, és az itteni szakmai háttér elöljárónak számít a világban” – tette hozzá.

A férfi plasztikai műtétek toplistáját a mellkisebbítés vezeti. Ezek 80%-át serdülőkorúakon végezték. Második helyen áll a zsírleszívás, a szemhéjplasztika pedig ugyancsak dobogós. A legtöbb páciens 20 és 50 év közötti.

Általános tendencia, hogy a még dolgozó idősebb korosztály tagjai is egyre gyakrabban fekszenek kés alá, hiszen a fáradt és elgyötört megjelenés nem számít előnynek a munkaerőpiacon. A brazil szakmai szövetség vezetője elmondta, hogy sok 70 éven felüli férfi is szeretné megőrizni a fiatalságát, hogy mozgalmasabb társasági életet élhessen, illetve lépést tudjon tartani a párjával megjelenésben.

(Fotó: businessinsider.com)

Kapcsolódó tartalmak:Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Milyen mellimplantátum a megfelelő számomra? Dr. Kazay Szilárd plasztikai sebész a mellnagyobbításról

Dr. Kazay Szilárd, a Premium Plasztikai Sebészet orvosa alapvető információkat oszt meg a mellnagyobbításról, illetve arról, hogy milyen implantátum használata a legmegfelelőbb a mellplasztikai beavatkozás alkalmával.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.