vissza az előző oldalra

Egyre népszerűbb a fenéknagyobbítás sajátzsír-átültetéssel

Cikkek
2016. június 28.

sajátzsír-visszatöltés többszörösen is elősegíti az ideális homokóra forma elérését, hiszen a deréktájról vagy a combról nyert zsírszövetek által nemcsak a mellek térfogatának növelése oldható meg, hanem akár a fenéké is.

fenékplasztika világszerte egyre elterjedtebb beavatkozásnak számít, hiszen a szépségideál folyamatos változásával most éppen mintha ez a testtáj került volna előtérbe a keblek mellett.

A méretnövelés többféle beavatkozással is elérhető: például implantátum beültetésével, hialuronsav (HyaCORP, korábban Macrolane) befecskendezésével, vagy akár sajátzsír-visszatöltéssel is.

Utóbbinak előnye a másik kettővel szemben, hogy a nagyobbítás testazonos anyaggal történik, egyúttal a megtapadt és beereződött zsírszövetek nyújtotta eredmény véglegesnek tekinthető – bár a testsúlyváltozás természetesen befolyásolhatja a későbbiekben ugyanúgy, ahogy a test többi részén elhelyezkedő zsírszöveteket is.

(Ez az ún. donor dominanciának tudható be, miszerint az adó terület tulajdonságait megőrzi az átültetett szövet a beültetés helyén is.)

A sajátzsír-visszatöltésnek “lifting”, azaz emelő hatása is van, hiszen a “kitöltött” terület összességében kerekebbnek és feszesebbnek hat (ami egyébként a mellekre is igaz).

Dr. Simeon Wall és Dr. Constantino Mendieta kutatásai szerint ezen a területen átlagosan 70%-os zsírsejt-megmaradási rátára lehet számítani, s a négy hónap múltán megfigyelhető térfogat már végeredménynek tekinthető ebből a szempontból. A szakemberek ugyanakkor hozzátették, hogy a tökéletes eredmény érdekében elengedhetetlen a donor zsírsejtek szövetkímélő technikával történő leszívása, továbbá a körültekintő feldolgozás és beültetés is.

Pataki doktor is legalább 70 százalékra becsüli pacientúrájában a fenékben megmaradó zsírszövet arányát.

Kapcsolódó hírek:

Kapcsolódó beavatkozások:

 Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Orrplasztika és orrsövényplasztika: esztétikai és rekonstrukciós szempontból

Különös jelentőséggel bír az arc karakterét meghatározó orrdeformitások műtéti kezelése. Az orron végzendő beavatkozások lehetnek egyrészt esztétikai, másrészt rekonstrukciós jellegűek. Az esztétikai műtétek általában a csontos-porcos orrháti „púp” eltávolítását...


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.