vissza az előző oldalra

Belkyra: injekció az áll alatti zsírpárnák ellen

Cikkek
2016. október 04.

Az új kezelés a tokát érintő zsírleszívás alternatívája vagy kiegészítője lehet a közeljövőben.

A műtéti technikák és a kivitelezésükhöz szükséges eszközök fejlődése mellett a nem invazív megoldások palettája is folyamatosan bővül a plasztikai sebészetben. A Belkyra (Amerikában Kybella néven kerül forgalomba) nevű injekció az egyik legújabb vívmány e téren, amely az áll alatti területbe fecskendezve segít felvenni a harcot a toka elleni küzdelemben.

Nagyon fontos, hogy bár operáció nélküli megoldásról van szó – a többi injekciós esztétikai beavatkozáshoz, például a botox- vagy hialuronsav-kezeléshez hasonlóan –, csakis a plasztikai sebészek rendelkeznek megfelelő szakmai háttérrel az alkalmazásához.

A deoxikolsav tartalmú injekció szelektíven hat, ami azt jelenti, hogy a zsírsejteket elroncsolja, de némi kollagéntermelést elősegítő összetevőt leszámítva a többire nincs hatással. Nem megfelelő beadás esetén azonban előfordulhat, hogy a bőrben is kárt tesz – ezért is számítanak sokat a körülmények.

Mikor ajánlott a Belkyra?

Kis vagy közepes mennyiségű zsírfelesleg lerakódásának esetén az áll alatti területen, viszonylag feszes bőrrel. Az is lényeges, hogy az állkapocs és a nyak arányai ne mutassanak anatómiai eltéréseket.

Mikor nem ajánlott?

Jelentős fogyás vagy az idő múlása miatt megereszkedett bőrű pácienseknek, illetve azoknak, akiknek a nyakbőrizma is kitágult („pulykanyak”). A zsírsejtek eloszlatása ugyanis náluk csak ront a helyzeten. Súlyos alulharapás vagy kisebb állkapocscsonttal járó anatómiai eltérés esetén sem szabad alkalmazni. Ilyenkor a helyzetnek megfelelően nyakplasztikazsírleszívás és/vagy állcsontműtét javasolt.

A nem invazív módszerek műtéti megoldásokkal együtt, azok kiegészítőjeként is használhatóak. Pataki doktor például a vibrációs zsírleszívás (PAL) eredményének tökéletesítésében látja a Belkyra egyik legígéretesebb alkalmazási módját, amely hamarosan hazánkban is forgalomba kerül.

Hogyan hat a Belkyra?

A kezelés során a toka és az áll alatti területen kisebb tűszúrásokkal injekciózzuk be a molekulákat. Ez egy körülbelül 15-20 perces beavatkozás. A szúrások száma és a felhasznált hatóanyag mennyisége az elbontandó zsír mennyiségétől függ.

A beavatkozást követően bőrpír, enyhe duzzanat, esetleg a nyak területén kisebb átmeneti érzéketlenség jelentkezhet. A kezelés során a zsírbontás beindul, de ennek a látható hatása az azt követő első napokban és hetekben még csekély. A következő kezelésig látványos változásra lehet számítani. A maximum 6 beavatkozásból álló injekciós kezelést csak szakember, plasztikai sebész végezheti; 2 kezelés között legalább 6-8 hétnek kell eltelnie. Gyakran elég 2 kezelés is.

Belkyra biztonságos, hatékonysága klinikailag bizonyított, nem igényel valódi sebészeti beavatkozást, nincsenek hegek, minimális mellékhatásokkal jár (duzzanat, csekély fájdalom), nincsen felépülési időszak, nincs szükség kényelmetlen kompressziós kötésre, mint a nyakplasztikánál.

ÚJ hír: Pataki doktor Klinikánkon 2017-ben (elsők között) megkezdte a Belkyra használatát.

Kapcsolódó hírek:

 Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Orrplasztika és orrsövényplasztika: esztétikai és rekonstrukciós szempontból

Különös jelentőséggel bír az arc karakterét meghatározó orrdeformitások műtéti kezelése. Az orron végzendő beavatkozások lehetnek egyrészt esztétikai, másrészt rekonstrukciós jellegűek. Az esztétikai műtétek általában a csontos-porcos orrháti „púp” eltávolítását...


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.