vissza az előző oldalra

B-Lite implantátum: a könnyített súlyú, tartósságot biztosító, új generációs mellimplantátum

Cikkek
2019. március 03.

Klinikánkon dr. Pataki Gergely, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa és dr. Fekete Attila plasztikai sebész főorvos is szívesen használja mellnagyobbításhoz a B-Lite implantátumokat, amelyeknek 30%-kal könnyített súlya az elmúlt évek egyik legnagyobb innovációja a plasztikai sebészetben.

Pataki doktor Magyarországon az elsők közt, 2017 elején ültette be először a német Polytech cég új innovációs termékét.

A megfelelő implantátum kiválasztása

A B-Lite a világ első – és eddig egyetlen – könnyített súlyú mellimplantátum-családja: különböző formákban, illetve borítással érhető el. Jelenleg texturalt felszínekkel, 2019. március 1-i információk alapján pedig a gyártó szerint év végétől poliuretán (PU) borítással is rendelhető.

Mivel mindig az egyedi anatómiai adottságokhoz és kívánalmakhoz igazítjuk az eredményt, így valljuk, hogy a forma és a texturáltság kiválasztásakor különös alapossággal kell eljárni a B-Lite implantátumoknál is. Fontos meghatározandó tulajdonság még az implantátum projekciója is: ez meghatározza, hogy az implantátum mennyire emelkedik ki a mellkas síkjából. A német Polytech cég B-Lite termékcsaládja mindezek tekintetében bőséges választékot biztosít.

A szép, természetes végeredmény eléréséhez figyelembe vesszük többek között pácienseink vállszélességét, mellkas-körfogatát, valamint az egész testének arányait is. A természetellenes, „odaragasztott” hatás semmiképpen sem cél. Ezt az európai ízlésnek megfelelő trendet támasztja alá, hogy egyre többen érkeznek kifejezetten ilyen kéréssel, és a  természetes formájú mellimplantátumok egyre népszerűbbek.

Fontos azonban tudni, hogy alkattól függően ugyanaz a mellimplantátum az egyik hölgynél természetes, míg a másiknál kifejezetten nagy melleket eredményezhet – ezért is kulcsfontosságú a részletes, minden kérdésre kiterjedő személyes konzultáció, melyre igen nagy hangsúlyt fektetünk klinikánkon.

A B-Lite előnyei

A Polytech B-Lite implantátumai akár 30%-kal könnyebb súly mellett ugyanazt a feszességet és tartást biztosítják, mint a megszokott kohezív szilikongél szerkezettel rendelkező fajták.

A Premium Plasztikai Sebészet orvosai – intézményünk nevéhez hűen – kizárólag prémium kategóriájú mellimplantátumokkal dolgoznak, ami eleve garantálja a kiváló minőséget.

A speciális gélstruktura tompítja a mozgás közben fellépő erőket, és egy memóriapárnához (a Tempur vagy Wellpur termékekhez) hasonlóan gyors alakvisszatérést biztosit. Pataki doktor megfigyelése alapján valójában a B-Lite egész felülete egy rezgéscsillapító („shock absorber”) párnához hasonlít, amely felfogja es gyengíti vagy egyenesen „hatástalanítja” a mellszövetekre (mirigyállományra, zsírra, bőrre) nehezedő vagy eső erőhatásokat. Ezáltal biztosítja a mell állandóságát, pl. lassabb megereszkedését. A B-Lite jobban konzervalja a mell formáját, és könnyítettsége révén a mell pozícióját is, mely a páciensek hosszú távú elégedettségének kulcsa.

A B-Lite mellimplantátumok speciális, tartalmazó „buborékokat” és biokompatibilis boroszilikátból készült mikrogyöngyöket tartalmaznak, amelyek a kohezív szilikongélbe ágyazva teszik lehetővé a könnyített súlyt a szokásos nagy szakítószilárdságú, „repedésbiztos” technológia mellett. A korszakalkotó technikát a NASA (az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal) is használta az űrben.

A könnyített súlyú implantátumok csekélyebb terhet jelentenek a saját szövetek számára, ami kiemelten fontos lehet lazább szövetekkel rendelkezőknek, várandósság és szoptatás után, daganat-eltávolító mellrekonstrukciónál, valamint ismételt – ún. „szekunder” – mellnagyobbításnál.

(PG-SAV)

Kapcsolódó beavatkozások:

Kapcsolódó cikkek:

 Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Dr. Magyar Sarolta a Miss Bikini szépségverseny zsűrielnöke

Idén Balatonbogláron rendezték meg a rangos Miss Bikini Hungary szépségversenyt, amelynek Dr. Magyar Sarolta, a Premium Plasztikai Sebészet orvosa volt a zsűrielnöke.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.